De wereld om ons heen verandert snel. En elke dag komen er nieuwe ICT-mogelijkheden bij. Wil jij meegroeien als ICT-professional? Kies dan voor de Associate degree ICT Service Management.
IT voor mens en organisatie
De ICT'er van de toekomst? Dat is iemand die technische vaardigheden combineert met inzicht in bedrijfsprocessen en sterke sociale vaardigheden. Juist voor die menskant is veel aandacht in deze opleiding aan de CHE. Hierdoor kan jij straks ICT-oplossingen ontwikkelen die aansluiten bij wensen van gebruikers en organisaties écht verder brengen.
Persoonlijk advies
Starten met een deeltijdopleiding doe je niet zomaar, dat snappen we! Daarom nodigen we je van harte uit voor een oriënterend gesprek met één van onze docenten. Iemand waarmee je kan sparren over de opties en mogelijkheden die de CHE jou kan bieden en met wie je je persoonlijke (werk)situatie kan bespreken.
Studie-eigenschappen
-
Collegegeld
Als je bij de CHE een associate degree-, bachelor-, of masteropleiding volgt, betaal je elk jaar collegegeld. Er zijn twee soorten collegegeld: het wettelijk collegegeld en het instellingscollegegeld.
Lees hier welk soort collegegeld voor jou geldt en hoeveel je moet betalen.
-
Toelatingseisen
Havo, vwo, mbo (niveau 4) of een vergelijkbaar diploma.
Beschik je niet over de vereiste vooropleiding, maar ben je 21 jaar of ouder? Dan kan je deelnemen aan het toelatingsonderzoek.
Om deze opleiding te volgen, heb je een (relevante) werksetting nodig. Meer daarover onder Jouw werkplek.
-
Subsidieregeling voor werkgever
Er is een subsidieregeling van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), waar de Ad ICT Service Management voor in aanmerking komt. Lees verder op deze pagina meer over deze subsidieregeling.
Wat is een Ad-opleiding?
De Associate degree is een tweejarige hbo-opleiding op niveau 5. De studie is qua inhoud pittiger dan een mbo-opleiding, maar korter en praktijkgerichter dan een hbo-bachelor. De Ad-opleiding wordt voor een groot deel ingevuld door zelfstudie. Ook voer je praktijkopdrachten uit op jouw werkplek. Het persoonlijke contact met docenten en medestudenten vindt plaats tijdens zogenoemde contactmomenten op de hogeschool.
Kies jij voor de CHE?
De opleiding is uniek door de nadrukkelijke aandacht voor hoe mensen en organisaties in elkaar zitten. De ICT-oplossingen die jij straks bedenkt, sluiten aan bij de wensen van de gebruikers en brengen organisaties verder. Samen met bedrijven uit de regio zorgen we ervoor dat de lesstof aansluit bij actuele ontwikkelingen. Zo word jij opgeleid tot een ICT-professional waar vraag naar is.
Wat je verder mag verwachten op de CHE? Onderwijs van kwaliteit, docenten die jouw taal spreken omdat ze zelf ook in de praktijk werken, moderne faciliteiten én een flexibel studieplan. Wat je al kent en kunt hoef je niet opnieuw te leren. Afhankelijk van jouw kennis, ervaring en diploma’s kun je (delen van) modules overslaan. In dit alles staat persoonlijke begeleiding centraal.
Studie inhoud
Kennisontwikkeling
Verbreed en verdiep jouw ICT-kennis. Je leert over nieuwe ICT-oplossingen, ICT-services en de rol van ICT in bedrijfsprocessen. Ook is er aandacht voor het beheren en bewaken van kwaliteit en het coördineren van projecten.
ICT- en bedrijfskundige vaardigheden
Groei in het analyseren van gebruikerswensen, data en systemen. Zodat jij op basis daarvan effectieve ICT-oplossingen kunt ontwikkelen, implementeren en verbeteren. Dat doe je tegenwoordig bijna nooit meer alleen. Daarom is er ook veel aandacht voor projectmatig en multidisciplinair samenwerken.
Persoonlijke vaardigheden
Je leert kritisch te kijken naar wat je doet, zodat je aan anderen kunt uitleggen welke keuzes jij gemaakt hebt en waarom. Ook leer je beter je rol innemen binnen je organisatie als pro-actieve ondernemende ICT'er.
Module overzicht
De Ad-opleidingen op de CHE zijn geclusterd in modules en het leren wordt gestuurd door leeruitkomsten. In elke module komen andere onderwerpen aan bod. Een Ad-opleiding bestaat uit maximaal vier modules. Hier vind je het complete module overzicht van de opleiding Ad ICT Service Management:

Jouw werkplek
Tijdens het volgen van deze Ad-opleiding werk je (of ga je werken) in een relevante werksetting: een organisatie die mee wil werken aan jouw beroepsmatige ontwikkeling en jou voldoende tijd, ruimte en toegang tot informatie geeft om te leren.
Tijdens module 1 werk je minimaal 8 uur per week. Tijdens de andere drie modules werk je minimaal 16 uur in de week. Op die werkplek is een collega op hbo-niveau in de richting van ICT beschikbaar om te functioneren als jouw praktijkbegeleider.
De afspraken rond jouw werkplek worden vastgelegd in een praktijkleerovereenkomst. De praktijkleerovereenkomst moet ondertekend zijn en bij de hogeschool aangeleverd uiterlijk vóór 1 oktober van het betreffende studiejaar.
Praktische informatie
Studiebelasting
De opleiding vindt grotendeels online plaats en deels middels contactdagen op de hogeschool. Hoeveel tijd je per week met je opleiding bezig bent, wordt verschillend ervaren. Houd ongeveer rekening met een studiebelasting van één dag per week gedurende module 1. Daarvan kom je acht dagen naar de CHE voor o.a. coaching. Tijdens module 2 bedraagt de studiebelasting ongeveer twee dagen per week. Daarvan kom je zes dagen naar de CHE. Gedurende module 3 en 4 bedraagt de studiebelasting ongeveer twee dagen per week. Tijdens deze modules zijn er in totaal zes contactdagen op de CHE. Alle contactdagen vinden plaats op donderdag. Iedere module duurt een half jaar. Houd verder rekening met een startdag en zo nodig extra momenten voor toetsing.
Contactdagen
Op deze pagina vind je de lesdagen: Start studiejaar deeltijd- en Ad-opleidingen | Christelijke Hogeschool Ede (che.nl)
Studievaardigheidstraining
Wil je hulp om weer te starten met leren of juist tips om slimmer te studeren? In de eerste modules worden voor deze Ad-opleiding extra trainingsdagen aangeboden met studievaardigheden. Wat komt er aan bod? Denk aan o.a. plannen, aantekeningen maken, prioriteren, snellezen, studietekst lezen, bronnen zoeken en beoordelen.
Inschrijven voor deze opleiding
Voor deze opleiding kun je je aanmelden via Studielink.
Voor werkgevers
Een deeltijdopleiding moet aansluiten bij de persoonlijke situatie van jouw medewerker(s), maar ook bij de wensen en verwachtingen van jou als werkgever. Daar is binnen de CHE veel aandacht voor. Alle opdrachten die je medewerker doet, zijn afgestemd op praktijksituaties binnen jouw organisatie. Nieuwe kennis kan dus direct toegepast worden. De return on investment wordt zo al zichtbaar tijdens de opleiding.
Ad ICT - Subsidieregeling voor je werkgever
De werkplek waar je een deel van je opleiding vormgeeft, kan aanspraak maken op een subsidieregeling van de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO).
Deze subsidie is bedoeld voor bedrijven in sector Techniek en dient als tegemoetkoming voor de begeleiding van studenten. De Ad ICT Service Management komt hiervoor ook in aanmerking.
Het maximale subsidiebedrag per jaar bedraagt €2.700,-.