Overslaan en naar de inhoud gaan
CHE
Contrast
  • International

Primair Menu

  • Opleidingen
    • Voltijd Bachelor
    • Deeltijd Bachelor
    • Associate degree
    • Master
    • Post-hbo
    • Post-mbo
    • Cursus
    • Minor
  • Studiekeuze
    • Open Dagen voltijd
    • Proefstuderen
    • Meeloopdag
    • Studiekeuze
    • Voor ouders
    • Voor decanen
    • Overstap mbo naar hbo
    • Werk en studie
  • Bedrijven en instellingen
    • Wat kan de CHE voor u betekenen?
    • Na-/bijscholing
    • Studenten in jouw bedrijf
    • Partners en netwerken
  • Onderzoek
    • Onderzoek bij de CHE
    • Lectoraten
    • Publicaties

Secundair Menu

  • Jan Luyken Instituut
  • International students
  • Studeren op de CHE
  • Over de CHE
  • Werken bij de CHE

Shortcut Menu

  • Privacyverklaring
  • Contact
  • Alumni
  • Inloggen
  • Nieuwsbrieven

Duurzame catering

Duurzaamheid op de CHE

Kruimelpad

  • Home
  • Duurzaamheid
  • Catering

Thema's

  • Visie op duurzaamheid
  • Duurzaamheid in het onderwijs
  • Duurzaam gebouw
  • Duurzame catering
  • Duurzame middelen
  • Duurzaam reizen

Koffie

CHE schenkt altijd Direct Trade koffie, dat is verantwoord geteelde koffie die zo direct mogelijk wordt ingekocht. Bij de boer zelf en niet op niveau van een coöperatie. Hiervoor werkt de CHE samen met Zwarte Koffie en 80days coffee. Beide leveranciers hebben als doel een fundamenteel verschil te maken in de levens van lokale koffieboeren. Door de koffie direct af te nemen van de boeren, komen er geen schakels tussen waardoor de prijs eerlijk blijft en er een echte relatie is met de boeren. De plantages worden ook regelmatig bezocht door medewerkers van Zwarte Koffie en 80days.
Meer lezen over onze Direct Trade koffie: https://www.zwartekoffie.nl/ en https://80dayscoffee.com/


Servies

Sinds januari 2024 biedt de CHE geen wegwerpbekertjes meer aan bij de koffieautomaten en het restaurant. Medewerkers en studenten worden geacht hun eigen beker mee te nemen en kunnen die afwassen in de pantry’s. In het restaurant wordt enkel nog gebruik gemaakt van porseleinen servies. Bij het koffiecafé kun je ook je eigen beker laten vullen en is het eventueel mogelijk om een duurzame, herbruikbare beker aan te schaffen. 


Orbisk

Om te zorgen dat er minder voedsel verspilt wordt, maakt de CHE gebruik van Orbisk. Een slimme camera bovenop de afvalbak, gekoppeld aan een weegschaal, registreert automatisch al het voedsel dat wordt weggegooid tot op ingrediëntenniveau. De software van Orbisk levert analyses van wat er wordt weggegooid en in welke mate, zodat je veel gerichter kun inkopen en klaarmaken. Dit systeem draagt bij aan tot 50% minder voedselverspilling en helpt bij het inschatten van de juiste hoeveelheden eten voor bijvoorbeeld een evenement.


Swill

De etensresten (swill) die de CHE overheeft, worden opgehaald door ACV Veenendaal.  Etensresten worden op milieuvriendelijke wijze verwerkt tot nieuwe grondstoffen zoals compost of biogas. 


Statieheld automaat

Februari 2024 is op de CHE de Statieheld automaat geplaats; een mooie manier om je petflesje of blikje direct om te zetten in geld voor op je rekening of te doneren aan een goed doel. Momenteel is dat goede doel de Plastic Soup Foundation, die zich inzet voor het stoppen van plasticvervuiling. Gekochte blikjes of flesjes verdwijnen nu niet meer in de prullenbak, maar worden op deze manier apart ingezameld en gerecycled. 

 

Deel deze pagina

  • Twitter
  • Facebook
  • Linkedin

Kruimelpad

  • Home
  • Duurzaamheid
  • Catering

Direct naar

  • Hulp bij studiekeuze
  • Aanmelden opleiding
  • CHE voorlichtingen
  • Alumni

Lesaanbod

  • Voltijd Bachelor
  • Deeltijd Bachelor
  • Associate degree
  • Post-hbo, Masters en Cursussen

Over CHE

  • Werken bij de CHE
  • Nieuws & verhalen
  • Duurzaamheid
  • Identiteit en missie
  • Nieuwsbrieven

CHE

Oude Kerkweg 100,

6717 JS Ede

Vragen? Neem contact met ons op. 

Sociale Links Menu

  • facebook
  • Instagram
  • whatsapp
  • youtube
  • linkedin

Onderzijde Menu

  • Privacyverklaring
  • Disclaimer
  • Nieuws
  • Inloggen
  • Nieuwsbrieven