Wil jij een opleiding volgen? Maar twijfel je of het financieel haalbaar is? Er zijn verschillende regelingen en subsidies die jou helpen om je doelen te bereiken. Daarnaast beschikken veel organisaties over een opleidingsbudget die verdeeld wordt onder alle medewerkers. Betaal jij je opleiding zelf of een deel hiervan? Op deze pagina vind je een overzicht van alle beschikbare subsidieregelingen. Ontdek welke mogelijkheden er voor jou zijn!
Let op: wijzigigen voorbehouden.
Financiële regelingen voor deeltijdstudenten
Scholingsvoucher
Voor wie? Voor mensen die een baan hebben (vaste aanstelling) zijn er scholingsvouchers beschikbaar. Voorwaarde is dat je woont in één van de regiogemeenten van de Regio Foodvaley.
Meer informatie vindt je hier.
Subsidie coaching schoolleiders
Voor wie? Schoolleider die gebruik willen maken van een coach.
Over deze subsidie
Sinds kort is het mogelijk om als schoolleider een vergoeding te ontvangen als je gebruik wilt maken van een coach. Deze vergoeding komt uit de subsidieregeling Lerend Werken van het vervangings-/participatiefonds.
Om de subsidie te ontvangen moet de coach/supervisor aan één van de onderstaande eisen voldoen:
• hij/zij is aangesloten bij LVSC, StiR, of
• is in het bezit van een volledige EIA-aansluiting bij NOBCO* of
• is als docent/coach verbonden aan een van de gecertificeerde opleidingstrajecten voor het Schoolleidersregister PO.
Aan de opleiding Leraar Basisonderwijs zijn meerdere supervisoren en coaches verbonden die aan deze eisen voldoen.
Voor aanvraag van supervisie & coaching kun je mailen naar ProfessionalsEducatie@che.nl.
Transitievergoeding werknemers
Voor wie? Wil jouw werkgever jou ontslaan? Dan heb je recht op een transitievergoeding. Dit geldt ook als jouw tijdelijke contract niet wordt verlengd.
Meer over de transitievergoeding
Je kunt de transitievergoeding o.a. gebruiken voor de financiering van een post-hbo opleiding, om zo de overstap naar een andere baan makkelijker te maken. Meer weten? Kijk op de website van de Rijksoverheid.
Scholing via je werkgever
Voor wie? Iedereen!
Meer over scholing via je werkgever
Afhankelijk van de cao waar je onder valt kan je werkgever via een opleidingsfonds een bijdrage leveren in het betalen van je opleiding. Deze bijdrage wordt ook wel ‘persoonlijk ontwikkelbudget’ genoemd en is bedoeld om je kennis op peil te houden. Meer weten? Raadpleeg je cao of informeer bij je werkgever naar de mogelijkheden.
Betaling in termijnen
Kom je niet in aanmerking voor een subsidie maar wil je toch graag een opleiding volgen? Het is ook mogelijk om bepaalde opleidingen in termijnen te betalen. Bij het aanmelden kun je kiezen om te betalen in drie gelijke termijnen via automatische incasso of in één keer per factuur.
Financiële regelingen voor werkgevers
SLIM-regeling
Voor wie? De regeling is primair bedoeld voor MKB-ondernemingen, grootbedrijven in specifieke sectoren, en samenwerkingsverbanden. Ook kunnen grootbedrijven in de landbouw-, horeca- en recreatiesector gebruikmaken van de regeling.
Over de SLIM-regeling
De SLIM-regeling is een subsidieprogramma van de Nederlandse overheid dat gericht is op het bevorderen van de leercultuur binnen het midden- en kleinbedrijf (MKB), grootbedrijven in de landbouw-, horeca- en recreatiesector, en samenwerkingsverbanden. Het doel van de SLIM-regeling is om bedrijven te ondersteunen bij het stimuleren van scholing en ontwikkeling van hun medewerkers, zodat zij zich kunnen blijven ontwikkelen en hun vaardigheden kunnen aanpassen aan de veranderende arbeidsmarkt.
Opleidings- en ontwikkelfondsen
Werkgevers kunnen de opleiding van een werknemer betalen of een werknemer betaald verlof geven voor studiedagen. Voor sommige opleidingen hebben werkgevers via cao's afspraken gemaakt met Opleidings- en Ontwikkelingsfondsen (O&O-fondsen). In dat geval vergoeden deze fondsen een deel van de kosten.