Overslaan en naar de inhoud gaan
CHE
Contrast
  • International

Primair Menu

  • Opleidingen
    • Voltijd Bachelor
    • Deeltijd Bachelor
    • Associate degree
    • Master
    • Post-hbo
    • Cursus
    • Minor
  • Studiekeuze
    • Open Dagen voltijd
    • Proefstuderen
    • Meeloopdag
    • Studiekeuze
    • Voor ouders
    • Voor decanen
    • Overstap mbo naar hbo
    • Werk en studie
  • Bedrijven en instellingen
    • Wat kan de CHE voor u betekenen?
    • Na-/bijscholing
    • Studenten in jouw bedrijf
    • Partners en netwerken
  • Onderzoek
    • Onderzoek bij de CHE
    • Lectoraten
    • Publicaties

Secundair Menu

  • International students
  • Studeren op de CHE
  • Over de CHE
  • Werken bij de CHE

Shortcut Menu

  • Privacyverklaring
  • Alumni
  • Contact
  • Inloggen
  • Nieuwsbrieven

Publicaties

Op basis van praktijkgericht onderzoek

Kruimelpad

  • Home
  • Publicaties

Lectoraat

  • Bezieling en Professionaliteit
  • Diversiteit en Professionaliteit
  • Christelijke Professie
  • (-) Informele netwerken en laatmoderniteit
  • Jeugd en Gezin
  • Journalistiek & Communicatie
  • (-) Mens en Organisatie
  • Samen Divers
  • Zingeving in nieuwe geloofsgemeenschappen
  • (-) Zorg voor Voeding en Gezondheid
  • (-) Docent en Talent
  • Geestelijk Leiderschap
  • Geloven in Context
  • (-) Talenten en Opbrengsten
  • Verpleegkundige beroepsethiek, Reflectie op goede zorg

Publicatiedatum

  • 2022 (7)
  • 2021 (10)
  • (-) 2020 (8)
  • 2019 (14)
  • (-) 2018 (17)
  • (-) 2017 (3)
  • 2016 (5)
  • (-) 2015 (6)
  • (-) 2014 (3)
  • 2013 (1)
  • (-) 2012 (12)
  • 2006 (1)
1 - 6 van 49

Sociaal werkers hebben te weinig oog voor het gezin

  • Informele netwerken en laatmoderniteit
  • Wim Dekker
  • Gepubliceerd op 24 november 2020

Het sociaal werk ontbeert een helder gezinsconcept. Dat betoogt Wim Dekker, die op 24 november 2020 is gepromoveerd op dit onderwerp. Sociaal werkers spreken makkelijker over een informeel netwerk dan over gezin en familie.

Regio Foodvalley: naar een toekomstbestendige arbeidsmarkt

  • Mens en Organisatie
  • Bertineke Boon - Bart
  • Henk Kievit
  • Gepubliceerd op 01 juli 2020

De centrale vraag in dit onderzoek is hoe het reguliere opleidingsaanbod op mbo-, en hbo-niveau (en voor de aandachtsector ICT ook op wo-niveau) aansluit bij de vraag vanuit de arbeidsmarkt Regio Foodvalley voor de periode van 2020 -2022? In dit rapport bekijken we de structuur van Regio Foodvalley en schetsen we waar de grootste onzekerheden met betrekking tot de aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt zitten. Er wordt gekeken naar welke langetermijneffecten de coronacrisis mogelijk in versnelling zal brengen.

Shaping Sustainable Business through Living Labs

  • Mens en Organisatie
  • Robert van der Linden
  • Gepubliceerd op 22 juni 2020

In the last decade, the number of living labs focusing on environmental sustainability has risen in order to cope with the need for environmentally sustainable innovation. Although these multi-actor approaches allow for innovation, this alone does not suffice a society’s transition to becoming environmentally sustainable. Organizations should focus on innovation internally as well, but in practice, this lacks often because environmentally sustainable values are not integrated into the organizational policy.

Aandacht voor eten en drinken in de wijkzorg

  • Zorg voor Voeding en Gezondheid
  • Marlies van Hell-Cromwijk
  • Ytje van der Veen
  • Truus Groenendijk-van Woudenbergh
  • Hylkje Algra
  • Willemieke Kroeze
  • Gepubliceerd op 16 juni 2020

De wijkverpleegkundige is een belangrijke speler in het bevorderen van gezond eet- en drinkgedrag. Hoe krijgt dit vorm in de dagelijkse zorgpraktijk? Met interviews is in kaart gebracht hoe hbo-wijkverpleegkundigen deze taak invullen.

Gezonder gedrag bij de patiënt stimuleren

  • Zorg voor Voeding en Gezondheid
  • Truus Groenendijk-van Woudenbergh
  • Gepubliceerd op 01 april 2020

Voeding is van groot belang bij de preventie en behandeling van ziekten. Als gezondheidsbevorderaar speelt de poh een belangrijke rol in het bespreekbaar maken van voedingsgedrag en het begeleiden van patiënten naar een gezonder voedingspatroon. Wat kunnen poh's doen om gezonder voedingsgedrag te stimuleren? De auteurs geven tips.

Werken aan samenwerken

  • Zorg voor Voeding en Gezondheid
  • Willemieke Kroeze
  • Gepubliceerd op 25 maart 2020

Willemieke Kroeze is diëtist en universitair docent aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Sinds 2018 heeft ze als lector een lectoraat bij de Christelijke Hogeschool Ede: ‘Zorg voor Voeding en Gezondheid’. Haar insteek: werken vanuit de praktijk én met alle partijen samen.

Paginering

  • Huidige pagina 1
  • Pagina 2
  • Pagina 3
  • Pagina 4
  • Pagina 5
  • Pagina 6
  • …
  • Volgende pagina
  • Laatste pagina

Deel deze pagina

  • Twitter
  • Facebook
  • Linkedin

Kruimelpad

  • Home
  • Publicaties

Direct naar

  • Hulp bij studiekeuze
  • Aanmelden opleiding
  • CHE voorlichtingen
  • Update Coronavirus
  • Beste Hogeschool van NL

Lesaanbod

  • Voltijd Bachelor
  • Deeltijd Bachelor
  • Associate degree
  • Post-hbo, Masters en Cursussen

Over CHE

  • Werken bij de CHE
  • Nieuws & verhalen
  • SCHERP magazine
  • Identiteit en missie
  • Nieuwsbrieven

CHE

Oude Kerkweg 100,
6717 JS Ede

Vragen? Neem contact met ons op. 

Sociale Links Menu

  • twitter
  • facebook
  • Instagram
  • youtube
  • linkedin

Onderzijde Menu

  • Privacyverklaring
  • Disclaimer
  • Nieuws
  • Inloggen
  • Alumni
  • Nieuwsbrieven
  • Informatie coronavirus