Overslaan en naar de inhoud gaan
CHE
Contrast
  • International

Primair Menu

  • Opleidingen
    • Voltijd Bachelor
    • Deeltijd Bachelor
    • Associate degree
    • Master
    • Post-hbo
    • Cursus
    • Minor
  • Studiekeuze
    • Open Dagen voltijd
    • Proefstuderen
    • Meeloopdag
    • Studiekeuze
    • Voor ouders
    • Voor decanen
    • Overstap mbo naar hbo
    • Werk en studie
  • Bedrijven en instellingen
    • Wat kan de CHE voor u betekenen?
    • Na-/bijscholing
    • Studenten in jouw bedrijf
    • Partners en netwerken
  • Onderzoek
    • Onderzoek bij de CHE
    • Lectoraten
    • Publicaties

Secundair Menu

  • Jan Luyken Instituut
  • International students
  • Studeren op de CHE
  • Over de CHE
  • Werken bij de CHE

Shortcut Menu

  • Privacyverklaring
  • Alumni
  • Contact
  • Inloggen
  • Nieuwsbrieven

Publicaties

Op basis van praktijkgericht onderzoek

Kruimelpad

  • Home
  • Publicaties

Lectoraat

  • Mens en Organisatie (21)
  • Bezieling en Professionaliteit (7)
  • Professioneel Opvoeden (1)
  • Diversiteit en Professionaliteit (2)
  • Christelijke Professie (7)
  • Informele netwerken en laatmoderniteit (12)
  • Jeugd en Gezin (40)
  • Journalistiek & Communicatie (26)
  • Samen Divers (7)
  • Zingeving in nieuwe geloofsgemeenschappen (22)
  • (-) Zorg voor Voeding en Gezondheid (7)
  • Geloven in Context (10)
  • Talenten en Opbrengsten (8)
  • (-) Verpleegkundige beroepsethiek, Reflectie op goede zorg (8)

Publicatiedatum

  • 2023 (3)
  • (-) 2022 (3)
  • 2021 (8)
  • (-) 2020 (4)
  • 2019 (4)
  • (-) 2018 (2)
  • (-) 2017 (2)
  • (-) 2016 (4)
  • 2014 (9)
  • 2013 (2)
1 - 6 van 15

Stakeholders’ Perceptions Regarding Adaptation and Implementation of Existing Individual and Environmental Workplace Health Promotion Interventions in Blue-Collar Work Settings

  • Zorg voor Voeding en Gezondheid
  • Hanne C.S. Sponselee
  • Lies ter Beek
  • Carry M. Renders
  • Suzan J. W. Robroek
  • Ingrid Steenhuis
  • Willemieke Kroeze
  • Gepubliceerd op 19 oktober 2022

Blue-collar workers often have disadvantageous health statuses and might therefore benefit from a combination of individual and environmental workplace health promotion interventions. Exploring stakeholders’ perceived facilitators and barriers regarding the combined implementation of these interventions in blue-collar work settings is important for effective implementation. A qualitative study consisting of 20 stakeholder interviews within six types of organisations in The Netherlands was conducted.

Perceptions of employees with a low and medium level of education towards workplace health promotion programmes: a mixed-methods study

  • Zorg voor Voeding en Gezondheid
  • Hanne C.S. Sponselee
  • Willemieke Kroeze
  • Suzan J. W. Robroek
  • Carry M. Renders
  • Ingrid Steenhuis
  • Gepubliceerd op 25 augustus 2022

Background

Leefstijl in de zorg - managementsamenvatting

  • Zorg voor Voeding en Gezondheid
  • Hylkje Algra
  • Bob Mulder
  • Marijke ten Haaf
  • Willemieke Kroeze
  • Gepubliceerd op 01 april 2022

In het project ‘Leefstijl in de zorg’ van de Preventiecoalitie Foodvalley brengen we ervaringen van zorgprofessionals uit de eerste lijn en de tweede lijn met het bevorderen van gezonde leefstijl binnen het cardiovasculair risicomanagement (CVRM) zorg in kaart en de factoren die dit beïnvloeden vanuit het perspectief van zorgprofessionals uit eerste en tweede lijn. Daarnaast worden mogelijke oplossingen voor de knelpunten geïnventariseerd met de praktijkprofessionals.

Aandacht voor eten en drinken in de wijkzorg

  • Zorg voor Voeding en Gezondheid
  • Marlies van Hell-Cromwijk
  • Ytje van der Veen
  • Truus Groenendijk-van Woudenbergh
  • Hylkje Algra
  • Willemieke Kroeze
  • Gepubliceerd op 16 juni 2020

De wijkverpleegkundige is een belangrijke speler in het bevorderen van gezond eet- en drinkgedrag. Hoe krijgt dit vorm in de dagelijkse zorgpraktijk? Met interviews is in kaart gebracht hoe hbo-wijkverpleegkundigen deze taak invullen.

Gezonder gedrag bij de patiënt stimuleren

  • Zorg voor Voeding en Gezondheid
  • Truus Groenendijk-van Woudenbergh
  • Gepubliceerd op 01 april 2020

Voeding is van groot belang bij de preventie en behandeling van ziekten. Als gezondheidsbevorderaar speelt de poh een belangrijke rol in het bespreekbaar maken van voedingsgedrag en het begeleiden van patiënten naar een gezonder voedingspatroon. Wat kunnen poh's doen om gezonder voedingsgedrag te stimuleren? De auteurs geven tips.

Werken aan samenwerken

  • Zorg voor Voeding en Gezondheid
  • Willemieke Kroeze
  • Gepubliceerd op 25 maart 2020

Willemieke Kroeze is diëtist en universitair docent aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Sinds 2018 heeft ze als lector een lectoraat bij de Christelijke Hogeschool Ede: ‘Zorg voor Voeding en Gezondheid’. Haar insteek: werken vanuit de praktijk én met alle partijen samen.

Paginering

  • Huidige pagina 1
  • Pagina 2
  • Pagina 3
  • Volgende pagina
  • Laatste pagina

Deel deze pagina

  • Twitter
  • Facebook
  • Linkedin

Kruimelpad

  • Home
  • Publicaties

Direct naar

  • Start Studiejaar 2023
  • Hulp bij studiekeuze
  • Aanmelden opleiding
  • CHE voorlichtingen
  • Topopleidingen en tevredenheid

Lesaanbod

  • Voltijd Bachelor
  • Deeltijd Bachelor
  • Associate degree
  • Post-hbo, Masters en Cursussen

Over CHE

  • Werken bij de CHE
  • Nieuws & verhalen
  • SCHERP magazine
  • Green Office
  • Identiteit en missie
  • Nieuwsbrieven

CHE

Oude Kerkweg 100,
6717 JS Ede

Vragen? Neem contact met ons op. 

Sociale Links Menu

  • facebook
  • twitter
  • Instagram
  • whatsapp
  • youtube
  • linkedin

Onderzijde Menu

  • Privacyverklaring
  • Disclaimer
  • Nieuws
  • Inloggen
  • Alumni
  • Nieuwsbrieven