Seks sells in onze samenleving: erotische scenes in de reclame, vrouwen in verhullende kleding en second love op de radio. Ook moet alles maar kunnen op seksueel gebied: porno is op veel plekken te vinden en seksuele speeltjes zijn online te bestellen. Zijn er nog taboes? En zijn er onderwerpen waar we liever niet over praten? Is liefde nog ‘in’ deze tijd? Bijten liefde en erotiek elkaar of vullen ze elkaar juist aan? In deze minor gaan we o.a. met deze belangrijke vragen aan de slag.
Het is belangrijk dat er in de samenleving mensen opstaan die wel willen praten, vragen durven te stellen en kunnen luisteren naar de ander over relaties, seksualiteit en worstelingen. Ga jij straks als professional in de zorg, het onderwijs, de kerk of in de media aan de slag en wil je nadenken en praten over liefde, seks en erotiek? Volg dan deze minor.
Studie-eigenschappen
-
Bijzonderheden
Voertaal: Nederlands
Niveau: hbo-minor
Studiepunten: 15 EC -
Toelatingseisen
Deze minor is open voor studenten van alle studierichtingen.
Thema's
Deze minor is breed opgezet en gaat over verschillende thema’s. Waaronder:
- Seks en de hersenen
- Verliefdheid en relaties
- Je eigen socialisatie mbt seks
- De donkere kant van seks
- Seks sells
- Kerk en seksualiteit
- Seks in de media
- Schaamte
- Seks en kunst
- LHBTI
De minor is voor veel werkvelden geschikt zoals de zorg, theologie en onderwijs. Maar ook communicatie en journalistiek studenten hebben veel aan deze minor.
Colleges en toetsing
De minor bestaat uit drie onderdelen: kennis, persoonlijke vorming en onderzoek.
- De kennislijn bestaat voornamelijk uit hoorcolleges.
- De persoonlijke vorming kent een reeks gesprekken, een training Emotional focussed therapy en training voorlichting geven, 2 maal een museum of theaterbezoek en de opdracht om een viertal gesprekken te voeren.
- De onderzoekslijn is een opdracht waarbij je onderzoek doet naar een thema. Dit mag je alleen maar ook samen doen.
Aan het eind van de minor wordt de kennis getoetst met een autobiografie waarin je mening maar kennis verwerkt. De persoonlijke vorming wordt getoetst met een eindverslag waarin je reflecties, museumbezoek en gesprekken terugkomen. Daarnaast wordt bij het onderdeel onderzoek een presentatie gegeven en een onderzoeksverslag geschreven.
Voldoende inschrijvingen
Bij te weinig inschrijvingen gaat deze minor niet door.