Maak jij de overstap ná jaar 1 en 2 voltijd Verpleegkunde naar de duale variant in jaar 3 (hbo-v duaal)? Dan ben je een zgn. 'omzwaaier'. Op deze pagina lees je hier meer over.
Als verpleegkundige ben je elke dag met zieke of kwetsbare mensen bezig. Het ene moment geef je een injectie of verzorg je een wond. Even later luister je naar het verhaal van een emotionele patiënt.
Net als je alles onder controle lijkt te hebben, zorgt een medische complicatie dat je hartslag weer omhoog schiet. En dan hebben we het nog niet gehad over het coördineren van alle zorg, de samenwerking met artsen en gesprekken met familieleden. Aan jou de uitdaging om iedereen op een efficiënte en persoonlijke manier de zorg te geven die ze nodig hebben. Dat vraagt wat van je. Daarom brengen we je bij de CHE niet alleen medische kennis en verpleegtechnische vaardigheden bij. We staan ook uitgebreid stil bij wie jij bent. Als professional, mens én christen. Zodat jij straks met hoofd, hart én handen goede zorg kunt verlenen. En je vak met lef uitoefent.
Belangrijk om te weten over hbo-v duaal
Studenten gaan naast het studeren minimaal 16 uur per week aan de slag als werknemer bij een zorgorganisatie waar ze geborgde begeleiding van een hbo-v-opgeleide collega krijgen. Betaalt hun werkgever (deels) hun studie, dan melden ze zich via Studielink aan als duale student. Betalen ze zelf hun studie, dan melden ze zich als deeltijdstudent aan. In beide gevallen gaat het om dezelfde studieroute.
Studie-eigenschappen
-
Studieopbouw
De opleiding hbo-v duaal duurt 4 jaar. Jaar 1 en 2 in voltijd. Vanaf jaar 3 start de duale route. Je studeert verder vanuit een dienstverband.
Let op: de term 'duaal' wordt dubbel gebruikt. Je kunt je ook aanmelden voor een deeltijdopleiding Verpleegkunde met een duale inschrijving. Dit is het geval wanneer je een betalende werkgever hebt. Klik hier voor informatie en aanmelden. -
Beroepsperspectief
Hbo-verpleegkundige
-
Collegegeld
Als je bij de CHE een associate degree-, bachelor-, of masteropleiding volgt, betaal je elk jaar collegegeld. Er zijn twee soorten collegegeld: het wettelijk collegegeld en het instellingscollegegeld.
Lees hier welk soort collegegeld voor jou geldt en hoeveel je moet betalen.
-
Toelatingseisen
Havo, vwo, mbo (niveau 4) of een vergelijkbaar diploma.
Beschik je niet over de vereiste vooropleiding, maar ben je 21 jaar of ouder? Dan kan je deelnemen aan het toelatingsonderzoek.
Beschik je niet over een diploma van een Nederlandstalige opleiding (havo, vwo, mbo4, hbo of universiteit)? Dan ben je alleen toelaatbaar met een diploma Nt2 (programma B2) of CNaVT (programma B2 of C1). Deze taaleis geldt ook als je wel de Nederlandse nationaliteit hebt, maar niet in het bezit bent van een diploma van een Nederlandstalige opleiding. Meer informatie hierover is te vinden onder “Veelgestelde vragen” op https://www.che.nl/aanmelden-opleiding.
Wat kun je worden en waar kom je te werken?
Niet alleen de opleiding hbo Verpleegkunde is breed, ook het werkveld is divers. Waar zie jij jezelf straks werken?
Algemeen Ziekenhuis Thuiszorg Ouderenzorg (verzorgings- of verpleeghuis) Consultatiebureau Psychiatrie Verslavingszorg GGD Revalidatiekliniek Verstandelijk gehandicaptenzorg
Zeker van een baan in de zorg
Als Hbo Verpleegkundige ben je na het behalen van je diploma zeker van een baan. De opleiding van de CHE staat goed aangeschreven en zo kan je binnen verschillende werkvelden van de gezondheidszorg aan de slag. En het mooie is, daarbinnen kun je je verder ontwikkelen door je te specialiseren. Bijvoorbeeld tot IC-verpleegkundige.
Oud-student Esther werkt nu in het UMC
Verpleegkundige worden in Rivierenland?
Woon jij in de regio Rivierenland (Tiel en omstreken) en wil je hbo Verpleegkunde studeren? De CHE werkt samen met zorginstellingen in regio Rivierenland. Je kunt er voor kiezen om te studeren aan de CHE in Ede en al je praktijk te volgen in Tiel e.o. Aantrekkelijk, omdat jij gedurende de vier studiejaren verzekerd bent van een stageplek rondom jouw woonplaats. Het gaat om stages bij de volgende zorginstellingen: Ziekenhuis Rivierenland, Santé Partners (STMR en Vitras) , Stichting Zorgcentra Rivierenland (SZR) en Zorgcentra De Betuwe. Klikt het tussen jou en de zorginstellingen in Rivierenland? Dan ben je ook nog eens verzekerd van een baan na het afronden van je opleiding.
Bel voor praktische vragen naar Studentzaken via 0318 696300 of mail naar aanmelden.verpleegkunde@che.nl.
Download hier de flyer met meer informatie.
“Je krijgt zoveel dankbaarheid van een patiënt die je helpt op zijn of haar kwetsbare momenten”
Celine van Hummel, student Verpleegkunde
Jouw rol als verpleegkundige
Waar je straks ook voor kiest: je bent een zorgverlener in hart en nieren. Daarnaast heb je coördinerende en organiserende taken. Het is belangrijk dat je cliënten of patiënten op allerlei manieren ondersteuning biedt en goed kunt samenwerken met collega’s. Jij maakt het verschil in de zorg!
“Ik heb de minor Voedsel en Identiteit gevolgd. Echt een aanvulling op mijn opleiding: goede voeding kan zorgen voor de preventie van ziekten.”
Jelle Roelofs, student Verpleegkunde
Hoe ziet jouw studie hbo Verpleegkunde eruit?
Verpleegkundige handelingen, sociale vaardigheden, coördinerende skills; die brengen we je natuurlijk bij tijdens de opleiding hbo Verpleegkunde. Maar we gaan een stapje verder: wij stimuleren je om jouw vak met lef en liefde uit te oefenen, kritische vragen te stellen waar dat nodig is. En je leert denken en handelen vanuit jouw geloofsovertuiging of normen en waarden. Op de CHE staan we stil bij wie jij bent.
Met wie krijg je te maken tijdens je studie?
Op de CHE krijg je de aandacht die je verdient. We vinden het hier bijvoorbeeld heel normaal dat docenten je bij naam kennen. Naast het persoonlijke contact met hen, zijn onze docenten gekwalificeerde inhoudsdeskundigen die voor je klaarstaan op lesdagen. Daarnaast is er de studentbegeleider die jou tijdens de opleiding helpt met jouw studie en de praktijkbegeleider die jou begeleidt op je werkplek. Tot slot is er per vak een examinator waar je al je vragen over toetsing kunt stellen.
Jaar 1
Kennismaken met verschillende facetten in het verpleegkundig vakgebied en 10 weken stage: in het eerste jaar bouw jij aan een stevige basis. Ook denk je na over wie jij bent, wat je wilt en waar je van droomt. Wie wil jij zijn als verpleegkundige?
Jaar 2
De 20 weken stage die je volgt, vullen een groot deel van het tweede jaar. Ook verdiep je jouw kennis van het verpleegkundig vakgebied. De collegebanken in dus! Je verdiept je in thema's als de organisatie van zorg rondom een patiënt, communicatie, psychologie en patiëntveiligheid.
Jaar 3 en 4
Vanaf jaar 3 start de duale route. Je studeert verder vanuit een dienstverband, waarbij je onderwijs volgt volgens het deeltijd concept. Je krijgt extra uren begeleiding om deze overstap van voltijd- naar deeltijdconcept zo soepel mogelijk te laten verlopen. Binnen 2 jaar volg je de modules 5 t/m 8; kijk voor meer informatie op de pagina van Deeltijd.
Vakken
- Verpleegkundig handelen
- Lichamelijk functioneren
- Communicatie & Psychologie
- Zorg & Samenleving
- Verpleegkunde & Methodiek
Verpleegkunde in cijfers
Deze opleiding is benoemd tot Topopleiding. In de onderstaande video leggen we jou uit wat dit inhoudt.
Bekijk hier de resultaten van Studie in cijfers van de opleiding Verpleegkunde. Alle cijfers zijn gebaseerd op betrouwbare bronnen en definities, zie www.studiekeuze123.nl.
Praktische informatie
Je studiekeuze gaat vóóral over of een opleiding bij jou past. Maar naast informatie over de opleiding is er meer te vertellen over het studeren aan de Christelijke Hogeschool Ede. We vertellen je hier graag meer over!