Goed werkgeverschap. Dat is veel meer dan op tijd de salarissen uitbetalen. Binnen jouw bedrijf of organisatie begeleid je bij of adviseer je over het welzijn van medewerkers. Je draagt bij aan de aanpak van psychosociale arbeidsbelasting en ziekte verzuim. Goed leiderschap, duurzaam HRM en een gezonde bedrijfscultuur zijn hierbij sleutelwoorden. Maar hoe pak je dat aan? Welke strategie moet je kiezen? En hoe zet je die om in een actieplan en ga je concreet aan de slag?
Dat ontdek en ontwikkel je tijdens de post-hbo Bedrijfsmaatschappelijk Werk aan de CHE. De opleiding bestaat uit drie modules. Je gaat eerst aan de slag met de competentie van het bedrijfsmaatschappelijk werk en de positioneringen in het krachtenveld binnen de organisatie. Daarna houd je je bezig met de strategische analyse en de strategische positionering en ‘marketing’ van bedrijfsmaatschappelijk werk. Klinkt theoretisch, maar we beloven je: je gaat ook praktisch aan de slag. Je leert bovendien in een kleine groep: met 7 tot 9 andere professionals. Dat zorgt voor veel interactie en een hoog leerrendement.
Studie-eigenschappen
-
Studiebelasting
Reken op zo’n 140 uur (5 ECTS). Dat is inclusief 6 studiedagen verspreid over 4 maanden en het afstudeerproject.
-
Registerpunten
Deze opleiding levert je 140 registerpunten op voor de registratie als Bedrijfsmaatschappelijk werker bij het Registerplein. Deze opleiding is geaccrediteerd door Stichting Post-HBO Register.
-
Toelatingseisen
Je hebt hbo-niveau en werkt als bedrijfsmaatschappelijk werker, HR-functionaris, leidinggevende van de HR-afdeling of in een andere agogische functie of als beleidsmaker op het gebied van sociaal beleid en vitaliteitsbeleid.
Studie inhoud
Doelgroep
Mensen met een hbo-opleiding, die werkzaam zijn als Bedrijfsmaatschappelijk werker, HR-functionaris, leidinggevende van de HR-afdeling of in een andere agogische functie of als beleidsmaker op het gebied van sociaal beleid en vitaliteitsbeleid
Inhoud
Tijdens de opleiding maak je gebruik van de elektronische leeromgeving voor informatie, het programma en literatuur. Per module wordt een keur aan relevante literatuur digitaal aangereikt. Daarnaast zijn de boeken Bedrijfsmaatschappelijk werk, Competentie en Strategie en Goed werkgeverschap & goed werknemerschap door Tom van den Belt digitaal beschikbaar.
Coördinator en docent
De opleiding wordt begeleid door dr. Tom van den Belt. Hij is zowel de coördinator als docent van deze opleiding. Informatie kan via CHE voor Professionals of bij de coördinator verkregen worden via tvdbelt@che.nl, tvdbelt@beltomadvies.nl, www.beltomadvies.nl of 0342-401629.
Regelmatig zijn interessante senior bedrijfsmaatschappelijk werkers als gastdocent bij de opleiding betrokken.
Kleinschalig
De opleiding is kleinschalig en biedt plaats aan 8 tot 10 studenten. Deze kleinschaligheid draagt bij aan een hoge mate van interactie tussen de studenten, waardoor het leerrendement steeds zeer hoog blijkt te zijn.
Hoge waardering
De opleiding wordt door studenten hoog gewaardeerd. De relevantie voor het vak, de actualiteit en brede toepasbaarheid van de inhoud en de deskundigheid van de docent worden als belangrijke elementen van deze post-hbo opleiding genoemd.
Praktische zaken
Kosten
Het collegetarief voor deze opleiding bedraagt €2995,-
- Dit tarief is inclusief koffie/thee en veel studieliteratuur via de Elektronische leeromgeving Itslearning (btw-vrijgesteld).
Als je kiest voor automatische incasso worden in de eerste drie maanden na start van opleiding, in drie gelijke delen, geïnd.
Lesdagen
12 oktober, 9 november, 30 november, 14 december 2023, 11 januari, 25 januari 2024.
Studiebelasting
De totale opleiding omvat drie modules:
- Module A: Competentie Bedrijfsmaatschappelijk Werk: 2 studiedagen.
- Module B: Strategische analyse Bedrijfsmaatschappelijk Werk: 2 studiedagen.
- Module C: Strategische positionering Bedrijfsmaatschappelijk Werk: 2 studiedagen.
De studielast (inclusief de contacturen en onderzoek) bedraagt 140 uur.
Dat is 5 EC en gemiddeld 6 uur per week.

Bewezen kwaliteit
De CHE staat al jaren in de top van de hogescholen van Nederland. In de Keuzegids Hoger Onderwijs 2022 staat de CHE op de tweede plaats in de categorie middelgrote hogescholen. Onze docenten en trainers komen uit de beroepspraktijk of staan er nog met één been in. En dat merk je! Dit geldt ook voor onze deeltijdopleidingen. We zijn CEDEO-erkend voor zowel Maatwerk opleidingen met 92,6% klanttevredenheid als voor de open inschrijving met een 87,1% klanttevredenheid (onderzoek 2023). Daarnaast zijn een aantal van onze opleidingen officieel als Post-hbo geregistreerd bij CPION.