Elk jaar krijgen 53.000 kinderen te maken met een breuk tussen de ouders. De kans is dan ook groot dat je als speltherapeut of vaktherapeut ook kinderen begeleidt, van wie de ouders niet meer bij elkaar zijn. Hoe ga je om met complexe gezinssituaties en met gevallen waarin aan de basisbehoeften van een kind niet vanzelfsprekend tegemoet wordt gekomen? En wat doe je als het basisvertrouwen tussen ouders en kind beschadigd is?
We staan stil bij hoe tijdens een echtscheidingsproces bij kinderen vaak allerlei overlevingsmechanismen ontstaan, en welke invloed een scheiding of relatiebreuk heeft op het brein van kinderen. Natuurlijk leer je ook hoe je een kind met gescheiden ouders het beste kunt behandelen, wat jouw rol en therapeutische houding daarin kunnen zijn en welke interventies helpend kunnen zijn.
Je sluit de module af met een presentatie van de eindopdracht. Ook is er een ruilbeurs van opgedane kennis en interventies.
Studie-eigenschappen
-
Voor wie is deze nascholing?
De scholing is bestemd voor speltherapeuten en andere vaktherapeuten in het bezit van een afgeronde opleiding in een van de vaktherapeutische beroepen.
Deze nascholing is geaccrediteerd door het Register Vaktherapie voor 44 punten.
-
Vrijstellingen Master Speltherapie
Het volgen van deze module kan vrijstelling bieden voor de master Speltherapie.
-
Tijden
De drie lesdagen starten om 08.45 uur en eindigen om 15.30 uur.