Ouderdom komt met de gebreken. Dat weten we allemaal. Maar hoe zit het met de psychische klachten van de ouderen die bij jou in de huisartsenpraktijk komen?
Tijdens deze driedaagse cursus duik je in de wereld van ouderenpsychiatrie. We kijken bijvoorbeeld naar psychische klachten bij ouderen. Ook staan we stil bij onder meer delier en dementie. En er is aandacht voor somatische comorbiditeit en polyfarmacie. De cursus is interactief. Je brengt jouw vragen en casuïstiek in en denkt daar samen met andere zorgprofessionals over na. Daarbij kijken we verder dan alleen de psychische kant van de zaak. Ook medisch-ethische vragen die spelen bij ouderen komen aan bod. Net als de morele dilemma's die in jouw spreekkamer voorbij komen. De cursus is onderdeel van de post-hbo POH-GGZ.
Studie-eigenschappen
-
Toelatingseisen
hbo-niveau of relevante werkervaring
Opleidingsinformatie
Doelgroep
Deze module is in 2017 voor het eerst toegevoegd aan de opleiding POH-GGZ. Studenten die de opleiding eerder hebben gevolgd zijn dan uiteraard ook van harte uitgenodigd deze module te volgen.
Daarnaast is de module interessant voor o.a. Praktijkondersteuners somatiek.
Inhoud
In deze module gaan we met elkaar in gesprek over psychische klachten bij ouderen, specifieke beelden die vaak bij ouderen voorkomen (delier, dementie) en staan we stil bij somatische comorbiditeit en polyfarmacie. Ook hebben we aandacht voor medisch-ethische vragen die bij deze doelgroep naar voren komen. De module is interactief van opzet en ingebrachte vragen en casuïstiek worden gewaardeerd.
Docenten
Gastdocent uit het werkveld.
Is deze opleiding wat voor jou?
Kennis van psychische klachten bij ouderen is onder andere interessant voor sociaal werkers, verpleegkundigen, casemanagers, praktijkondersteuners, doktersassistenten en huisartsen. De cursus maakt onderdeel uit van de opleiding tot Praktijkondersteuner GGZ.
Praktische informatie
Kosten
€ 340,-
Lesdagen
Data: 9, 16, 30 juni 2020. Drie bijeenkomsten van 2,5 uur.