Samenwerken met familie, vrienden en andere directbetrokkenen van een zorgvrager. Dat vraagt - van jou als zorgverlener - heel wat van je gesprekstechnieken. Slim om je daarin te trainen!
Iedere betrokkene uit het informele netwerk heeft zijn eigen gedachten over de zorg, de hulpvraag en de verhoudingen tussen zorgvrager, hulpverlener en het sociale netwerk. Ingewikkeld! Het vraagt veel van je professionaliteit om tot overeenstemming te komen over zorg en ondersteuning. De vraag: ‘Wie zorgt wanneer en wat doet hij dan?’ is te simpel. Het is een complex proces. Deze training leert je hoe je recht kunt doen aan alle betrokkenen en het proces van afstemming kunt begeleiden.
Studie-eigenschappen
-
Doelgroep
Sociaal werkers, zorgverleners uit de wijkteams en uit de eerstelijnszorg
-
Registratie
Voor deze training zijn SKJ registratiepunten aangevraagd.
-
Uitleg over prijs
Deze training is onderdeel van een onderzoek. Dit maakt dat deze training van drie dagen tegen het gereduceerde tarief van €255,- wordt aangeboden. Als tegenprestatie van de cursisten verwachten wij een filmopname van een netwerkgesprek met een cliënt voor de start van de training en een filmopname van een netwerkgesprek na de training.
-
Alle data en tijden
20 maart, 3 april en 17 april 2018 (09.30 – 16.15 uur)
Opleidingsinformatie
Wat kunt jij verwachten?
In deze training leer je hoe vorm te geven aan netwerkgesprekken met als resultaat: een passende verdeling van zorg en ondersteuning. We gaan onder andere praktisch aan de slag met kennisoverdracht (onderzoek en praktijk) en met het koppelen van de principes aan eigen ervaringen.
Wat komt er aan bod?
Je leert de dialogische principes toe te passen in netwerkgesprekken. Je leer een basishouding eigen te maken. Ook oefen je het inzetten van interventies.
Wat is het resultaat?
Na de training weet je hoe:
- je recht doet aan alle betrokkenen;
- je hoop kunt scheppen tijdens het netwerk gesprek;
- je gemeenschappelijk taal kunt creëren;
- je erkenning kunt geven aan alle betrokkenen;
- je de basishouding van ‘niet weten’ en meerzijdige partijdigheid kunt toepassen;
- je ruimte maakt voor meerstemmigheid;
- je het proces van afstemming kunt begeleiden.
Jouw docent?
Dat is Albert van Dieren. Albert is aan de CHE verbonden als senior docent en supervisor. Daarnaast is hij kenniskringlid en onderzoeker bij het associate lectoraat Informele netwerken en laatmoderniteit. Hij heeft zich de laatste jaren verdiept in de dialogische benadering door het volgen van opleidingen aan de KU Leuven en de VU Brussel.
Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Albert van Dieren, zijn e-mailadres is: avdieren@che.nl