‘Hoe kunnen we onze medewerkers nog meer betrekken bij onze duurzame missie?’ Eigenaar Juriën Kester van Tuincentrum Ockenburgh in Den Haag heeft een duidelijke visie op duurzaamheid, maar hoe maak je die missie ook eigen onder je personeel? Tijdens de pressure cooker van CHE voor Professionals opleiding Persoonlijk Leiderschap, Alfa Accountants en de medewerkers van Ockenburgh werd er in slechts één dag veel resultaat geboekt.
De CHE heeft namelijk een beproefd concept ontwikkeld: de pressurecooker. In de pressurecooker werken studenten in teamverband in korte tijd onder hoge druk intensief aan organisatievraagstuk. Ondernemers zijn geholpen met de inzet van een buitenstaander. Die kunnen op een frisse manier meekijken, nieuwsgierig onderzoeken en opbouwend meedenken. De adviezen komen tijdens de dag tot stand.
Het mes snijdt aan drie kanten
Iedereen wordt er blij van:
1) De studenten ontwikkelen adviesvaardigheden in praktijksituaties.
2) De ondernemer is geholpen met een frisse blik en meerdere (ongevraagde) adviezen. Gratis.
3) De CHE-docent smult van deze real life lesomgeving.
Docent Thijs Jagersma leidde als opleider Persoonlijk Leiderschap de dag. 10 medewerkers van Alfa Accountants kwamen als adviseurs in opleiding in actie en gaven een advies aan Juriën Kester. Jagersma: “Normaal duurt een adviestraject maanden of weken, maar tijdens een pressure cooker ga je in één dag van intake tot adviesnota. We startten de dag bij tuincentrum Ockenburgh met een introductie van het bedrijf en de vraag, vervolgens gingen we die vraag uitdiepen en verhelderen. Ook hielden de adviseurs interviews met de medewerkers van het tuincentrum. Eind van de dag deelden we onze bevindingen en gaven we feedback.”
Waardevolle adviezen
“De studenten van Alfa Accountants leverden aan het eind van de dag een advies op. Hierin stond onder andere dat het belangrijk is om je medewerkers goed te betrekken bij je verhaal en je visie toepasbaar en begrijpelijk te maken voor je medewerkers. Juriën kan zijn visie nog meer vertalen naar concrete stappen en zorgen dat elke medewerker weet wat duurzaamheid voor zijn of haar functie betekent.” Aldus Jagersma.
Tuincentrum eigenaar Juriën Kester kijkt goed terug op de pressure cooker. “Het was een waardevolle dag vol informatie en inspiratie over duurzaamheid. De adviseurs hebben bij veel medewerkers informatie opgehaald en zijn daarna aan de slag gegaan met een advies hoe we met zijn allen makkelijker en leuker duurzamer kunnen worden. Ik ben blij met alle waardevolle adviezen.”
Frisse blik
Jagersma: “Als je een vraagstuk hebt binnen je organisatie waarin je opzoek bent naar een frisse blik, een snelle doorbraak of nieuwe ideeën, dan kan een pressure cooker heel helpend zijn. Het kan plaatsvinden in bijna elke organisatie van 15 of meer medewerkers. Van bouwbedrijf, tot tuincentrum en van recreatiepark tot basisschool. Voor zowel de leerling-adviseurs van de opleiding Persoonlijk Leiderschap, als voor de medewerkers van een organisatie is het echt een gave ervaring die veel energie geeft.”
Voor meer info over deze opleiding of een pressure cooker, neem contact op met Petra Schoen: 06-17427799 of professionalsmo@che.nl.