De CHE biedt een nieuwe master: Contextuele Benadering in Conflicthantering en Mediation. Dit is een master die waardevol is voor een brede doelgroep. Zowel mediators als mensen die in hun werk veel te maken hebben met conflicten, leren tijdens deze master hoe ze de verbondenheid tussen mensen kunnen herstellen. Herm Slotman, coördinator uitstroomprofiel Conflicthantering en Mediation: “Je probeert mensen tot een onderhandeling te laten komen waarbij ze rekening houden met de belangen van de ander.”

Er zijn veel beroepen waar conflicten orde van de dag zijn. Van HR-medewerkers die met arbeidsconflicten te maken hebben tot jeugdhulpverleners die veel in gezinnen komen waar onrust is. Maar ook kerkelijke gemeenten hebben steeds vaker te maken met conflicten. De master Contextuele Benadering in Conflicthantering en Mediation helpt om de juiste begeleiding te bieden bij al deze conflicten.
Herstel van verbondenheid
Mensen hebben elkaar nodig. Dit is de enige master die conflicthantering en mediation verbindt met het contextuele gedachtengoed; een theorie en werkwijze die draait om de verbondenheid tussen mensen. Herm: “Door conflicten dreig je elkaar kwijt te raken. Wanneer conflicten verder escaleren, neemt de verwijdering en verharding tussen mensen vaak toe. Hoe kom je dan weer in contact met elkaar? Waarom gebeurt er wat er gebeurt? Met de contextuele benadering leer je te kijken hoe mensen tegenover elkaar staan en leer je in de onderstroom van het conflict het verlangen van de ander te zien. In mediation verschuift de aandacht van standpunten naar belangen en verlangens. Hierdoor kunnen er oplossingen gezocht worden, rekening houdend met elkaars belangen en verlangens.”
Praktijkgerichte master
De deeltijd master duurt 2 jaar. Je krijgt veel lessen met de studenten uit het uitstroomprofiel conflicthantering en mediation, maar er zijn ook colleges gezamenlijk met alle uitstroomprofielen van de contextuele benadering. Intervisie, supervisie en het oefenen in praktijksituaties zijn belangrijke ingrediënten in deze master. Je rondt je masterstudie af met een praktijkonderzoek, gericht op de specifieke conflicten in jouw werkomgeving. Of dit nu in een familiebedrijf, kerkelijke gemeente of mediatorpraktijk is. Als je deze master hebt afgerond, kun je je zelfs laten opnemen in het kwaliteitsregister MFN. Zo kun jij jezelf officieel een stevige mediator noemen!
Schrijf je in
Ben je benieuwd naar de master Contextuele Benadering in Conflicthantering en Mediation ? Lees hier dan meer en start in september 2023 met deze master!