Toen een vriend van Gerwin jaren geleden zei dat hij Verpleegkunde ging studeren, deed Gerwin daar nog lacherig over. Want Verpleegkunde is toch voor vrouwen?! Wie had toen gedacht dat Gerwin uiteindelijk zelf ook de opleiding zou gaan volgen. Inmiddels zit hij in het laatste jaar van deze deeltijdstudie en raadt hij iedereen aan om de opleiding te volgen. In dit interview vertelt hij waardoor hij zo van gedachten is veranderd.

Gerwin Bor is 26 jaar en is nu 2,5 jaar bezig met de deeltijdopleiding Verpleegkunde. Dit jaar hoopt hij af te studeren. 5 jaar geleden behaalde hij nog zijn diploma voor de opleiding Integrale Veiligheidskunde. In zijn werkervaring bij de ambulancedienst kwam hij veel in aanraking met hulpverlening. “Ik deed het stukje rondom de zorgverlening, maar dit was veel meer gericht op de randvoorwaarden. Ik zorgde voor de borging van hulpverleners en had bijvoorbeeld contact met de familie van de patiënt. Ik stond er met mijn neus boven op, maar was medisch niet onderlegd. En dat vond ik heel jammer. Ik wilde zelf die zorgverlening gaan doen! Maar daar had ik wel andere ervaring en een andere opleiding voor nodig. Vandaar dat ik Verpleegkunde ben gaan doen en daar heb ik nog geen dag spijt van gehad.”
Het geeft voldoening
Toen Gerwin van de middelbare school vandaan kwam, dacht hij dat Verpleegkunde niets voor mannen was. “Ik lachte een maatje uit toen hij zei dat hij Verpleegkunde ging studeren. Het leek mij echt iets voor vrouwen. Maar toen ik een aantal jaren werkervaring op had gedaan, begon ik mij af te vragen wat mij nou écht voldoening geeft. En dat is individuele zorgverlening. Daar word ik gelukkig van. Dus ik ben helemaal omgedraaid! Nu vind ik het heel leuk om andere leerlingen te begeleiden en mijn visie over te brengen. Hoe je kunt kijken naar de mens achter de patiënt, want dat vind ik heel belangrijk. Ik wil graag het verschil maken voor de patiënt.”
Flexibel studeren
Studeren, werken én je sociale contacten bijhouden. Het is best veel, maar wel haalbaar, vindt Gerwin. “Ik werk 32 uur in de week, studeer dus nog, heb een vriendin en veel vrienden. Dit maakt het belangrijk dat ik prioriteiten stel. Maar omdat ik gedisciplineerd ben en me aan mijn planning houd, is het goed te doen.” Gerwin vindt de flexibiliteit van de CHE heel fijn. “Ik heb voor de CHE gekozen omdat het heel maakbaar is op het individu. Er wordt gekeken naar jouw achtergrond en de mogelijkheden van vrijstellingen. En dat bepaalt de snelheid van je opleiding. Dat is voor mij persoonlijk heel prettig, die flexibiliteit.”
Zelf je route uitstippelen
Ook waardeert Gerwin de kleinschaligheid van de CHE. “Het is niet heel grootschalig. Dus ik heb korte lijntjes met docenten en studenten. Dat is echt fijn. De begeleiding is heel prettig. Ik heb mijn vorige opleiding op een andere school gedaan, maar daar waren de docenten veel slechter bereikbaar dan mijn docenten van de CHE. In de eerste module word je echt goed begeleid en daarna laten ze je vrij. Dan mag je zelf jouw route uitstippelen naar je diploma en dat werkt heel fijn.”
Doe het gewoon
“Ik zou tegen de mensen die twijfelen om deeltijd Verpleegkunde te doen, willen zeggen: doe het gewoon. Dan kom je er heel snel achter hoe leuk het eigenlijk is. Je kunt zoveel kanten op met deze opleiding, je kunt zoveel richtingen kiezen. De mogelijkheden zijn echt oneindig. Het werk is hartstikke mooi, het geeft heel veel voldoening. Je bent er wanneer mensen je het hardst nodig hebben. En je krijgt er ontzettend veel voor terug. Dankbaarheid en vertrouwen van de familie. En met een hele hoop humor kom je heel ver. Dat maakt het ook super leuk. Met humor probeer ik het nuchter te houden.”
Wil jij meer weten over de deeltijdopleiding Verpleegkunde?
- Kom naar onze Open Avond Deeltijd op 16 maart
- Volg de Online Webinar Verpleegkunde Deeltijd
- Of bekijk de opleidingspagina van Verpleegkunde Deeltijd.