De Christelijke Hogeschool Ede (CHE) en Oost NL hebben vandaag een belangrijke stap gezet in hun samenwerking. Tijdens een feestelijk moment ondertekenden Jan Hol, voorzitter van het College van Bestuur van Christelijke Hogeschool Ede en Theo Föllings, directeur Innovatie van Oost NL, een convenant dat hun samenwerking structureel en toekomstgericht maakt.
Met deze samenwerking willen Christelijke Hogeschool Ede en ontwikkelingsmaatschappij Oost NL onderwijs, onderzoek en ondernemerschap in de regio dichter bij elkaar brengen. Ze richten zich op thema’s zoals voedsel, gezondheid, technologie en duurzaamheid, met bijzondere aandacht voor de regio Foodvalley. Hier werken zij samen aan innovaties die niet alleen de regio, maar ook de nationale en internationale positie van Oost-Nederland versterken.
Een gezamenlijke missie
Jan Hol: “Onze hogeschool staat midden in de samenleving. Door onze samenwerking met Oost NL en onze sterke verbinding met de regio Foodvalley, kunnen we onze kennis en ervaring nog beter inzetten om impact te maken voor studenten, bedrijven en de maatschappij.”
Theo Föllings: “Ondernemers spelen een grote rol in het oplossen van uitdagingen in onze samenleving. Door samen met Christelijke Hogeschool Ede te werken, kunnen we hen nog beter ondersteunen en verbinden met de juiste kennis, netwerken en kansen. Dat is goed voor de regio én voor de mensen die hier wonen en werken.”
De Christelijke Hogeschool Ede leidt studenten op tot professionals die werken aan maatschappelijke uitdagingen. Oost NL versterkt en verbindt ondernemers in Gelderland en Overijssel om te innoveren en bij te dragen aan een duurzame economie.
Wat gaan Christelijke Hogeschool Ede en Oost NL doen?
Met dit convenant willen Christelijke Hogeschool Ede en Oost NL:
• Studenten en docenten verbinden met bedrijven om samen oplossingen te vinden voor thema’s zoals voedsel, gezondheid, technologie en duurzaamheid.
• Onderwijs beter laten aansluiten op de praktijk en arbeidsmarkt, zodat studenten goed voorbereid zijn op hun toekomst.
• Gezamenlijke projecten opzetten en financiering zoeken om maatschappelijke impact en innovatie te versterken.
• Werken aan Leven Lang Ontwikkelen met flexibel onderwijs en doorlopende leerlijnen.
• Samenwerken in de regio Foodvalley om praktijkgericht onderzoek en innovaties op het gebied van voedsel, circulariteit en gezondheid te versnellen.
Wat betekent dit voor Oost-Nederland?
De samenwerking legt een stevige basis voor een regio waarin onderwijs, bedrijven en overheden elkaar versterken. Dit biedt:
• Sterkere verbindingen tussen onderwijs en praktijk: Studenten en bedrijven werken samen aan innovatieve oplossingen.
• Onderwijs dat beter aansluit op de arbeidsmarkt: Praktijkgericht onderwijs bereidt studenten optimaal voor op hun carrière.
• Meer kansen voor ondernemers: Bedrijven krijgen toegang tot kennis, netwerken en financiering om te groeien.
• Samenwerking voor brede welvaart: Welvaart, duurzaamheid en innovatie gaan hand in hand.
Een onderdeel van het convenant is dat Christelijke Hogeschool Ede toetreedt tot het Think East Netherlands-netwerk en Oost NL zitting neemt in de Maatschappelijke Adviesraad van de hogeschool.