De CHE bestaat 70 jaar. Al sinds 1954 werken studenten en docenten samen aan hun professionele plek in de samenleving. Ze zoeken naar de manier waarop ze van betekenis kunnen zijn. Deze verhalen zijn ter ere van het 70-jarig jubileum gebundeld in het boek Dit zijn wij, 70 jaar CHE in 70 verhalen. Alumni, huidige studenten en (oud)-medewerkers uit alle hoeken van de samenleving vertellen hun verhaal over grote en kleine momenten van impact en het (studenten)leven aan de CHE. Verhalen die ook aan de lezer vragen: Wie wil jij zijn op de plek waar je leeft en werkt?
Donderdag 19 september werd het boek tijdens een feestelijke bijeenkomst uitgereikt aan de geïnterviewden, auteurs en fotografen. Het CHE-kamerkoor zorgde voor een muzikale omlijsting van de avond. Jan Hol reikte het eerste exemplaar uit aan studente Eline Geluk, die ook geïnterviewd is voor het boek. Geïnterviewde Jonathan Bergmann gaf een korte cabaretshow over zijn negen jaar durende studietijd en Joyce Tempelman las haar verhaal uit het boek voor. Ook vertelde hoofdredacteur Esther van Lunteren over ‘the making of’ het boek. Al met al een mooie avond waarbij alle aanwezigen de zaal verlieten met het 232 pagina’s dikke boek.
In ‘Dit zijn wij’ lees je wat één van de allereerste studenten zich herinnert van haar CHE-jaren. Hoe een les interviewtechnieken het leven van Wytze veranderde. Waarom Klaas niet houdt van gehoorzame mensen. Waarom Eline haar studie moest stopzetten tijdens de coronacrisis (en toch de CHE bleef bezoeken). Hoe een opmerking van een docent Conny in Afghanistan bracht. Waarom meester Samuël af en toe verandert in professor Krullenbol … en zoveel meer verhalen die de lezer inspireren, motiveren én handvatten bieden om van betekenis te zijn op de plek waar je werkt en leeft.
Het boek is vanaf 20 september gratis verkrijgbaar voor huidige studenten en medewerkers. Overige geïnteresseerden kunnen het boek bestellen bij elke boekhandel in Nederland voor €24,95. Het boek is vanaf 1 oktober ook te koop op Bol en Amazon.