
Welkom op de Werkbegeleiderstraining Verpleegkunde van de Christelijke Hogeschool Ede! Op deze dag willen we jou als werkbegeleider meenemen in het onderwijsprogramma van de student die bij jullie stageloopt.
Het thema voor dit jaar is: Over de grens?!
We gaan het met elkaar hebben over grenzen. Grenzen van jezelf als verpleegkundige, maar ook in je rol als werkbegeleider. Wat doe je wel en niet voor je student? Waar ligt een ieders verantwoordelijkheid? En hoe stel je gezonde grenzen, voor zowel jezelf als de student in deze tijd van steeds meer druk op jou als verpleegkundige?
Onze docent onderzoek Ria den Hertog vertelt je in de plenaire lezing meer over grenzen als het gaat over EBP. In de Evidence Based Practice ligt de nadruk op het werken volgens richtlijnen en protocollen. Toch komt regelmatig voor dat deze professionele standaarden niet gevolgd kunnen worden doordat een situatie afwijkt of een cliënt/patiënt andere normen en waarden naar voren brengt waar je ook rekening mee moet houden. Dan is praktische wijsheid van de professional nodig: je weegt je professionele kennis, je gevoel voor normen en waarden en de inbreng van andere professionals en cliënten/patiënten en wijkt waar nodig af. Maar hoe leren studenten Bachelor Nursing en startende verpleegkundigen dat eigenlijk? Ria zal vertellen over de uitkomsten in het postdoconderzoek ‘Hoe leren studenten Bachelor Nursing en startende verpleegkundigen praktische wijsheid?’. En zij zal praktische aanbevelingen delen voor werkbegeleiders in de verpleegkundige praktijk.
Daarnaast zal er een 2e lezing gegeven worden over het praktisch aangeven van grenzen in je rol als werkbegeleider.
Programma
9.30 uur Inloop met koffie | 10.00 uur Lezing: Over de grens!? | 11.15 uur Workshop ronde 1| 12.15 uur Lunch-2-Go | 13.00 uur Workshop ronde 2 | 14.00 uur Afsluitend drankje | 14.30 Einde programma
Workshops
Workshop A: Aansluitend aan het eerste deel van de plenaire lezing.
Praktische wijsheid veronderstelt dat je in staat bent om je professionele kennis, je vaardigheden en je morele kompas te blijven ontwikkelen. En als werkbegeleider ondersteun je deze ontwikkeling van de aan jou toevertrouwde studenten zo goed mogelijk. In deze workshop willen we stilstaan bij wat je kunt leren in de interprofessionele communicatie en hoe je die kunt verbeteren/je de student kunt helpen om die te verbeteren. Aan de hand van een voorbeeld verdiepen we ons in de verschillende functies van kennis en hoe die behulpzaam zijn voor afstemming in de interprofessionele communicatie.
Workshop B: Praktisch aan de slag met grenzen
Workshop C: Vakmanschap in de Praktijk jaar 1
De examinator neemt je mee in de praktijkopdracht voor jaar 1.
Workshop D: Vakmanschap in de Praktijk jaar 2
De examinator neemt je mee in de praktijkopdracht voor jaar 2.
Workshop E: Vakmanschap in de Praktijk jaar 3
De examinator neemt je mee in de praktijkopdracht voor jaar 3.
Workshop F: Opleidingsprofiel en BN2020.
Het curriculum van de opleiding wordt doorgenomen en er wordt aandacht besteed aan de CanMEDS rollen.
Aanmelding
Meld je aan voor deze dag via de groene knop aan de rechterkant. Als de aanmelding goed is binnengekomen, ontvang je een automatische bevestiging op het ingevulde mailadres. Let op: de inschrijftermijn sluit op vrijdag 10 maart 2023. Na deze datum kun je contact opnemen met het praktijkbureau. We kijken dan of er nog ruimte is om aan te sluiten.