Op maandagmiddag 27 mei 2024 is het symposium Voeding in Zorgopleidingen op de CHE. Deze inspirerende middag gaat over voeding en leefstijl in zorgopleidingen en scholing voor professionals.
Goede voeding speelt een cruciale rol in de preventie van veel chronische ziektes. Zorgprofessionals kunnen een grote invloed hebben op de gezondheidskeuzes van patiënten. Zij moeten dan wel beschikken over de juiste kennis en weten welke doorverwijsmogelijkheden er zijn. Om die kennis toepasbaar te maken in het zorgonderwijs is binnen Regiodeal Foodvalley afgelopen jaren gewerkt aan het ontwikkelen, implementeren en evalueren van onderwijsbouwstenen voeding en leefstijl.
We delen alle opgedane kennis graag met u! Tijdens het symposium gaan we in op vragen zoals: 'Hoe versterken we voeding en interdisciplinair samenwerken binnen het onderwijs? Hoe kunnen we competenties van (aankomend) zorgprofessionals verbeteren op het gebied van voeding en leefstijl? Welke werkvormen binnen een interprofessionele keuzecursus werken écht?'
Praktische informatie
Het symposium is voor docenten geneeskunde, verpleegkunde (mbo en hbo) en overige zorg- en welzijnsopleidingen. Ook praktijkbegeleiders en beleidsmedewerkers zijn van harte welkom. Er zijn geen inschrijfkosten.
Dit symposium wordt mogelijk gemaakt door Regiodeal FoodValley en wordt georganiseerd door Alliantie Voeding in de Zorg, Christelijke Hogeschool Ede, Hogeschool Utrecht, UMC Utrecht en Wageningen University & Research.
Voor het programma, aanmelden en meer informatie, klik hier