Twee keer per jaar, aan het eind van het semester, brengt de opleiding HBO-ICT studenten, het (lokale) bedrijfsleven en onderzoekers bij elkaar om de samenwerking en de resultaten van de verschillende opdrachten die studenten hebben gedaan met elkaar te vieren tijdens het Open Source Event.

Het Open Source Event is bedoeld als een bron van kennis en inspiratie. Studenten presenteren de nieuwe oplossingen die ze bedacht hebben voor opdrachtgevers. Daarnaast is er volop ruimte voor verbinding en het ontmoeten van elkaar. Door samen te komen en te delen, verrijken we onze kennis.
De volgende editie: vrijdag 3 februari
De middag staat naast het vieren, verbinden en verrijken in het thema van ‘Digitale inclusiviteit – winst voor iedereen’. Dankzij ICT-oplossingen kunnen mensen met een beperking vaak weer meedraaien in de maatschappij. Onze keynotespeaker Jaap de Gruyter vertelt meer over de winst die dit oplevert, niet alleen voor het bedrijfsleven maar ook voor de cliënt en zijn omgeving. Winst die niet in geld uit te drukken is. Jaap is lid van de Raad van Bestuur van ASVZ. Bij ASVZ geloven ze dat iedereen zijn eigen krachten en talenten heeft. Die eigen krachten en talenten van cliënten, hun familie en hun netwerk zijn het vertrekpunt van hun ondersteuning. Met een open blik kijken naar wat wél kan. Technologie is daarbij van grote waarde. Na de lezing zijn er diverse workshops waarin bezoekers zelf aan de slag gaan met levensverbeterende technologie.
Programma
13.00 uur Ontvangst met koffie en thee
13.30 uur Welkom door dagvoorzitter Henk-Jan Brommer
13.45 uur Lezing ‘Digitale inclusiviteit – winst voor iedereen’
14.30 uur Workshops ronde 1
15.20 uur Pauze
15.40 uur Workshops ronde 2
16.30 uur Uitreiking award
16.50 uur Borrel
Aanmelden
Wil je bij dit evenement aanwezig zijn? Dat kan, welkom! Meld je hier aan.
Kijk hier voor meer informatie over het Open Source Event en een terugblik op vorige edities.
Workshops
1. Gamen voor iedereen
In deze workshop gaan we praktisch aan de slag met een bestaande game inclusief maken. Hiervoor gebruiken we verschillende vormen van input en output. Met RaspberryPi, Arduino en GO gaan we gamen mogelijk maken voor mensen die niet altijd mee kunnen doen door hun handicap.
Workshopleiders: Daniëlle Kwakkel en David Doorn (docenten CHE)
2. Visuele toegankelijkheid
In deze workshop laten deskundigen van stichting Bartiméus ons ervaren hoe het is om een gebruiker met een visuele beperking te zijn. We gaan praktisch aan de slag met het toegankelijk maken van een website of app.
Workshopleiders: Simeon Folkertsma (docent CHE) en deskundigen Bartiméus
3. Digitale inclusie. Cafépraat?
In een cafésetting met kleine tafeltjes (wereldcafé) gaan we het gesprek aan over wat digitale inclusie concreet betekent en de bijdrage die jij in je dagelijkse werk hieraan kunt leveren. Hoe zorgen we ervoor dat ook de mensen waarvoor de ontwikkelingen soms wel erg snel gaan, mee kunnen blijven doen?
Workshopleiders: Bart Flipse (docent CHE) en Erik-Jan Smits (Lector CHE)