De verpleegkundige palliatieve zorg: uitgedaagd tot zeggenschap!
De maatschappelijke ontwikkelingen binnen het verpleegkundig vak vragen grote wendbaarheid en creativiteit van de individuele verpleegkundige. Gezien de medische ontwikkelingen, worden tegelijkertijd steeds meer zorgvragers palliatief. Mensen leven langer met een dodelijke aandoening dan ooit te voren. Dit vraagt om verpleegkundige expertise. Palliatieve zorg is generalistische zorg. Maar hoe borg je kwaliteit en word je expert? Hoe zorg je voor de zorgvrager? En hoe begeleid jij de familie en koppels bij het lijden en het verlies van de toekomst?
De expert in palliatieve zorg of de verpleegkundige palliatieve zorg wordt uitgedaagd tot zeggenschap. Durf jij op te staan en je als (palliatief) verpleegkundige te positioneren?
Tijdens dit congres gaan we op zoek naar de antwoorden op deze vragen met verschillende deskundigen uit de praktijk. We starten met korte interviews met professionals werkzaam in verschillende praktijken. Vervolgens zullen bekende sprekers je meenemen in vraagstukken uit de dagelijkse praktijk.
Accreditatie bij de V&VN
Sprekers:

Jannie Oskam: heeft sociale wetenschappen gestudeerd, heeft dertig jaar werkervaring in de zorg. Schrijfster van het Boek ‘Tussenland, over leven met de dood in je schoenen’.

Marieke Groot: is Lector Persoonsgerichte (Palliatieve) Zorg bij de UAS te Rotterdam, bij Kenniscentrum Zorginnovatie, directeur leerhuizen palliatieve zorg.

Arrien van Prooijen: is oncologieverpleegkundige, heeft een mastergraad en specialisatie in de Contextuele Benadering behaald en verlies en rouwkundige gestudeerd (Ku Leuven) is docent, examinator van de post-hbo palliatieve zorg CHE.

Sabine Netters, is internist oncoloog in het Isala ziekenhuis, consulent & docent palliatieve zorg, initiatiefnemer van Carend, het centrum voor palliatieve zorg.