Introductie en start studiejaar

Annelieke van Koevorden

Student Leraar Basisonderwijs

Meer weten??  
Joas Tensen 1 okt

Joas Tensen

Student Leraar Basisonderwijs

 
 • Frans Benschop

Frans Benschop

SPH Voltijd

 

Leraar Basisonderwijs voltijd

 • Academie:Academie Educatie
 • Beroepsperspectief:Leraar basisonderwijs
 • Instroomeisen:Opleiding vwo, havo, mbo (niveau 4) of een vergelijkbaar diploma

Als leraar sta je iedere dag voor een schitterende uitdaging; je helpt kinderen groeien!

Waarom studeren aan de Pabo in Ede?

 • Je wordt opgeleid tot een toonaangevende en gepassioneerde leerkracht die kinderen helpt ontwikkelen.
 • Er is aandacht voor jou als persoon en je vorming als christen in je beroep.
 • Onze docenten zullen je uitdagen met goed en inspirerend onderwijs.
 • Topopleiding in Keuzegids Hoger Onderwijs: de opleiding wordt gewaardeerd door studenten. 
 • Al voor de start van de opleiding, kun je je landelijke taal- en/of rekentoets op zak hebben. Volg dan de zomercursus Taal en/of Rekenen op de CHE. Je kunt je nog aanmelden voor de zomercursus 2014.
 • Je maakt kennis met het onderwijs in andere landen. de CHE biedt diverse internationale mogelijkheden, bijvoorbeeld de internationaliseringsweek in het tweede jaar of een stage in het vierde jaar. 
 • Veel mogelijkheden tot interessante stages. We werken nauw samen met basisscholen door heel Nederland en ook in het buitenland. 
 • Ede is goed bereikbaar en een leuke stad om in te wonen. De CHE staat op Kenniscampus Ede, dus jij kunt vlakbij de CHE in een mooie betaalbare kamer terecht.


Nieuw: Praktijkpabo

in regio Rotterdam, Den Haag, Gouda, Dordrecht, Hoekse Waard/ Goeree Overflakkee
Wil jij juf of meester worden en wil jij graag in de praktijk leren? Maak dan kennis met de Praktijkpabo. Vanaf academisch jaar 2015/2016 biedt de Academie Educatie deze duale opleidingsroute Leraar Basisonderwijs aan. De CHE en de basisscholen zorgen voor goede begeleiding en je hebt één collegedag in Ede. Meer informatie

 

 

Geen dag is hetzelfde. Een goede leraar blijft je bij. Wil jij ook zo'n leraar worden? De Pabo Ede zal je tijdens je studie uitdagen met goed onderwijs en gepassioneerde docenten.


Vooropleiding

Om toegelaten te worden tot het eerste jaar, moet je een vereiste vooropleiding hebben: VWO, havo, mbo (niveau 4) of een vergelijkbaar diploma. Daarnaast moet je aan de voorwaarden voldoen die bij de aanmelding worden gesteld. Wanneer je niet de vereiste vooropleiding hebt en 21 jaar of ouder bent, kun je een schriftelijk toelatingsonderzoek afleggen. Voor meer informatie over het toelatingsonderzoek kun je hier klikken.

 

Open Dag

Benieuwd naar de opleiding Leraar Basisonderwijs? Maak dan kennis tijdens een Open Dag of ervaar de praktijk tijdens een Experience Day.

 

100% Meesterproof

Is de opleiding Leraar Basisonderwijs alleen wat voor vrouwen? Niet dus! Bij ons op de CHE is ongeveer 1 op de 4 Pabo-studenten man! Meesters zijn nodig in het basisonderwijs want jongens hebben voorbeelden nodig, ook op school. Op de CHE hebben we voor de Pabo-mannen het 100% meesterproof programma. Lees hier meer over het programma.