Open Dag 4 november
Joram ter Borg
  • Joram ter Borg

Joram ter Borg

Student Verpleegkunde

 
Julia Broekhuizen

Julia Broekhuizen

Student Verpleegkunde

 
Annemieke van Horssen
  • Annemieke van Horssen

Annemieke van Horssen

 

Toelatingseisen

Met welk diploma kun je welke route volgen?

Havo / Vwo / Mbo

Je bent met een havo-, vwo- of mbo-diploma toelaatbaar tot de vierjarige voltijd of deeltijd opleiding Verpleegkunde. Studenten die bovengemiddeld presteren kunnen vanaf het 2e jaar Excellentietraject volgen.

Mbo-verpleegkunde niveau 4

Heb je een mbo-verpleegkunde niveau 4 diploma of ben je een inservice opgeleide verpleegkundige, die werkzaam is in de zorg? Dan heten wij je hartelijk welkom bij de voltijd of deeltijd opleiding Verpleegkunde. Wil je meer informatie? Stuur een mail naar instroomgz@che.nl.

Afgeronde hbo- of wo-opleiding of propedeuse

Heb je een diploma of propedeuse getuigschrift van een andere hbo- of wo-studie, dan ben je toelaatbaar. Je kunt dan instromen in jaar 1 (en daarmee val je ook onder de instroomprocedure van jaar 1). Wil je op basis van je vooropleiding vrijstellingen aanvragen of de mogelijkheid bespreken om in een hoger jaar in te stromen? Neem dan contact op met instroomgz@che.nl

Toelatingsexamen

Als je niet de vereiste vooropleiding hebt en 21 jaar of ouder bent, kun je een schriftelijk toelatingsexamen afleggen. Je resultaten geven antwoord op de vraag of je voldoende kennis en capaciteiten hebt om de opleiding te volgen. Je krijgt vooraf de nodige informatie over de aard van het examen. Kijk hier voor meer informatie.

Numerus fixus

De opleiding Verpleegkunde op de CHE heeft geen numerus fixus.

Herinstroom en/of vrijstellingen

Heb je al één of meerdere jaren HBO-V erop zitten en wil je weer instromen, dan zijn daar mogelijkheden voor. Mail dan naar instroomgz@ch.nl.

Ook als je denkt dat je over een aantal verpleegkundige competenties beschikt en je denkt dat je in aanmerking te komen voor enkele vrijstellingen. Kun je mailen naar instroomgz@che.nl. Zij kunnen al je verder helpen met al je vragen.

In geval van herinstroom en/of vrijstellingen, is het ook goed om te bekijken of de deeltijdopleiding Verpleegkunde beter aansluit bij jou situatie. Deze opleiding is ingericht op flexibel studeren, juist als je al over competenties of werkervaring denkt te beschikken. Lees hier alles over het deeltijd studeren op de CHE.