Open Dag 4 november
Joram ter Borg
  • Joram ter Borg

Joram ter Borg

Student Verpleegkunde

 
Julia Broekhuizen

Julia Broekhuizen

Student Verpleegkunde

 
Annemieke van Horssen
  • Annemieke van Horssen

Annemieke van Horssen

 

Excellentietraject

Wil je extra uitdaging tijdens je hbo-opleiding en je talenten optimaal ontwikkelen? Het Excellentietraject daagt je uit om het beste uit jezelf te halen en dit in te zetten voor de zorg van morgen.

Verdieping en verbreding

Vanaf het tweede jaar kun je het Excellentietraject volgen. In het traject kun je je verdiepen en verbreden als verpleegkundig professional. Hierdoor heb je extra bagage die waardevol is voor jezelf en je werkgever.

Je werkt aan de overstijgende competenties, persoonlijk leiderschap, interdisciplinair samenwerken en ondernemen en onderzoek. Binnen je opleiding werk je aan de verdieping van de verpleegkundige competenties. Je wordt uitgedaagd om je persoonlijke ‘drive’ en passie te vinden en er richting aan te geven.

Actuele vraagstukken

Samen met andere studenten werk je bijvoorbeeld aan relevante actuele vraagstukken, doe je onderzoek en werk je aan innovatieve oplossingen. Je wordt begeleid door docenten, lectoren en experts die speciaal voor dit programma zijn aangetrokken. Je ontwikkelt je als persoon én als excellente professional door van waarde te zijn voor de maatschappij en hier een bijdrage aan te leveren.

Voor wie is het Excellentietraject?

Het Excellentietraject is bedoeld voor tweede-, derde- en vierdejaarsstudenten die meer willen en kunnen en bereid zijn om meer tijd aan hun studie te besteden. Ben je nu een vwo’er, of havist die de opleiding makkelijk doorloopt, dan is deze route wellicht interessant voor jou.

Het doet een extra beroep op je tijd, inzet en motivatie. Je ontwikkelt je talenten, je doet praktijkervaring op en werkt interdisciplinair samen en je leert je vakgebied in een breder verband te zien. Je zult een betrokken, nieuwsgierige en ondernemende persoonlijkheid moeten zijn die op zoek is naar een lerende omgeving en die graag samen werkt.

Studiebelasting

Het totale Excellentietraject bestaat 30 EC die je in drie jaar moet behalen. In de praktijk betekent dit dat jouw programma voor 10 EC wordt verzwaard door te werken aan verdieping en verbreding.