Onderwijs

De voltijdsvariant van hbo-Verpleegkunde is een vierjarige beroepsopleiding met aandacht voor theorie, vaardigheden en professionele houding.

Hoorcollege

In de hoorcolleges duik je in de theoretische kant van het vak, binnen de taakgroepen ga je met docent en medestudenten praktisch aan het werk. Tijdens de lessen Verpleegtechnische Vaardigheden leer je o.a. hoe je iemand wast, wonden verzorgt, injecteert of patiënten verplaatst. In de lessen Professionele Communicatie leer je op een correcte en vakbekwame manier communiceren met patiënten en collega’s.

Jaar 1 en 2

In jaar één en twee, de basisfase van de opleiding, volg je hoorcolleges en woon je vaardigheidslessen bij. Ook ga je actief aan de slag in de taakgroepen. Belangrijk in deze twee basisjaren zijn twee stageperiodes van elk tien weken.

Jaar 3 en 4

In jaar drie en vier duik je dieper de praktijk in. Je loopt twee keer twintig weken stage en je werkt aan verschillende praktijk gerelateerde projecten. In de taakgroepen bespreek je met docent en medestudenten de voortgang ervan.

Stages

Tijdens de stages breng je de opgedane kennis en vaardigheden in de praktijk. Werkbegeleiders vanuit de opleiding en de stageplaats geven feedback en ondersteuning. Een stagedocent van de opleiding bewaakt de voortgang en kwaliteit van je leerproces.