Open Dag 4 november
Joram ter Borg
 • Joram ter Borg

Joram ter Borg

Student Verpleegkunde

 
Julia Broekhuizen

Julia Broekhuizen

Student Verpleegkunde

 
Annemieke van Horssen
 • Annemieke van Horssen

Annemieke van Horssen

 

Nieuws

 • 10 oktober 2016

  Studenten verpleegkunde vertegenwoordigd op EACH congres

  Vrijdag 23 september vond het EACH congres ‘Kind en Ziekenhuis’ in Zeist plaats. Studenten die het uitstroomprofiel ‘Kind en Jeugdige’ volgen, mochten (voor een scherp prijsje en in ruil voor vier posterpresentaties) aanwezig zijn: wat een mooie kans!

 • 26 mei 2016

  Symposium Dare to Care

  Een symposium over gezondheidszorg aan migranten.

 • 10 april 2016

  Goed nieuws: Numerus fixus vervalt

  We hebben goed nieuws! Met ingang van 11 april 2016 vervalt de numerus fixus van de opleiding Verpleegkunde. Dit betekent dat er geen decentrale selectie meer plaatsvindt voor aankomend seizoen en daaropvolgende jaren. De motivatiebrief komt hiermee te vervallen. Er is dus geen onzekerheid meer of je wel of niet wordt geselecteerd. Iedereen is van harte welkom!

 • 25 maart 2016

  Vijf redenen voor Verpleegkunde in Ede

  Er zijn wel vijf redenen om voor de hbo studie Verpleegkunde in Ede te kiezen! Bekijk hier onze infographic.

 • 30 november 2015

  CHE-docent Ria den Hertog promoveert aan de Vrije Universiteit Amsterdam

  Op 8 december a.s. promoveert CHE-docent Ria den Hertog aan de Vrije Universiteit Amsterdam op de vraag hoe verpleegkundigen in het ziekenhuis hun zorg zo goed mogelijk kunnen afstemmen op de individuele patiëntvoorkeuren. Uit haar onderzoek blijkt dat goede verpleegkundigen aansluiten bij patiëntvoorkeuren door hun impliciete en intuïtieve tools in te zetten. Verpleegkundigen combineren deze kennis over de individuele voorkeuren van de patiënt, de zogenaamde ‘afstemmingskennis’, met wetenschappelijk onderzoek en professionele ervaring, om zo te komen tot goede verpleegkundige besluitvorming.

 • 30 september 2015

  BKE-Certificaat voor Martin en Kees

  Martin en Kees hebben het BKE-professionaliseringstraject positief afgerond. Daarvoor ontvingen zij vanmiddag een officieel certificaat van Harmen van Wijnen.

 • 06 juli 2015

  Studenten hbo-Verpleegkunde onderzoeken bevordering van kwaliteit van zorg

  Dit jaar hebben zorgorganisaties veel vragen rondom de transitie van de zorg aangeleverd voor onderzoek door hbo-V studenten, met name over het bevorderen van kwaliteit van de verpleegkundige zorg. De studenten van de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) hebben met 34 afstudeeronderzoeken bijgedragen aan het onderzoeken van praktijkproblemen.

 • 12 mei 2015

  Internationale dag van de Verpleging met gastcollege Kwetsbare ouderen in de wijk

  Op dinsdag 12 mei verzorgt Juliane Steffen, een van de V&VN Ambassadeurs Wijkverpleegkundigen, een gastcollege op de CHE. Juliane levert met het verzorgen van het gastcollege een belangrijke bijdrage aan de landelijke campagne www.daarzitmeerachter.nl

 • 27 januari 2015

  In heel Nederland wordt hbo-Verpleegkunde vernieuwd

  Op 28 januari presenteren de 17 hogescholen met een verpleegkunde opleiding, waaronder de CHE, gezamenlijk het nieuwe opleidingsprofiel Bachelor of Nursing. De zorg is sterk aan het veranderen en het huidige profiel uit 2001 is verouderd. De focus op ziekte en zorg is steeds meer verlegd naar een focus op het bevorderen van gezondheid en gezond gedrag. Verpleegkundigen spelen daarin een grote rol.

 • 14 januari 2015

  Bewegen in het ziekenhuis

  Samen met CHE studenten werkt Ziekenhuis Gelderse Vallei aan project ‘Bewegen in het ziekenhuis’