Open Dag 4 november
Joram ter Borg
  • Joram ter Borg

Joram ter Borg

Student Verpleegkunde

 
Julia Broekhuizen

Julia Broekhuizen

Student Verpleegkunde

 
Annemieke van Horssen
  • Annemieke van Horssen

Annemieke van Horssen

 

Verpleegkunde voltijd

Een keuze voor verpleegkunde is een keuze voor veelzijdigheid en verantwoordelijkheid. Betrokkenheid op je medemens en de samenleving komt samen met verpleegkundige wetenschap.

  • Academie:Academie Gezondheidszorg
  • Aandachtsgebieden:Deze opleiding duurt 4 jaar
  • Beroepsperspectief:Hbo-verpleegkundige
  • Instroomeisen: Havo / vwo of mbo niveau 4

Goede zorg door denken, dienen, durven

Studenten Verpleegkunde studeren aan de CHE af met een combinatie van daadkracht, dienstbaarheid en innovatie. Goede zorg geven we met hoofd, hart en handen en daarvoor zijn professionals nodig die denken, dienen en durven.

Lees hier de visie van de Academie Gezondheidszorg »

Wat kom je tegen?

Je wilt toegewijde, gepassioneerde en toonaangevende verpleegkundige worden. Een zorgprofessional die je zelf, mocht dat nodig zijn, blindelings zou vertrouwen.

Met die ambitie voor ogen, steken we op de CHE in op:

  • Kennisontwikkeling: alles wat je moet weten om goede zorg te verlenen
  • Communicatievaardigheden: leer écht luisteren, goede vragen stellen en advies geven
  • Verpleegtechnische vaardigheden: Wondverzorging, injecteren, katheteriseren en andere verpleegtechnische vaardigheden
  • Onderzoeksvaardigheden: draag bij aan kwaliteit van zorg, verpleegbeleid en beroepsontwikkeling

Wat kun je worden?

Met een hbo-V diploma op zak, kun in veel werkvelden terecht. Verpleegkundigen vind je in het ziekenhuis en in de thuiszorg. Ook zijn in de geestelijke gezondheidszorg, de psychiatrie, verpleegkundigen nodig. Je verleent er zorg aan mensen met een verstandelijke beperking. Maar ook de revalidatiezorg, de verslavingszorg en andere vakgebieden zijn verpleegkundigen broodnodig.

Christelijke identiteit

Wat betekenen ziekte en zorgen in het leven? En welke rol spelen de overtuigingen van patiënten daarbij? Hoe ga je daar als christen mee om? We besteden aandacht aan de zowel ethische als spirituele aspecten van de zorg. We zijn er van overtuigd dat een goede beroepsvorming je helpt om optimaal je christen-zijn in de praktijk vorm te geven.

Geen numerus fixus

Onze opleiding Verpleegkunde heeft geen numerus fixus.

Excellentietraject

Wil je extra uitdaging tijdens je hbo-opleiding en je talenten optimaal ontwikkelen? Het Excellentietraject daagt je uit om het beste uit jezelf te halen en dit in te zetten voor de zorg van morgen. Lees hier meer informatie over het Excellentietraject »

Van mbo-verpleegkundige naar hbo-verpleegkundige

Voor mbo-verpleegkundigen (niveau 4) of inservice opgeleide verpleegkundigen, biedt de CHE en op maat gemaakt programma om door te studeren naar hbo-verpleegkundige. Dit programma is zoveel mogelijk op uw situatie aangepast. Met een hbo-opleiding kunt u verder groeien in het vak en worden uw mogelijkheden vergroot. Steeds meer werkgevers vragen om hbo-opgeleide verpleegkundigen voor de zorg van morgen. Meer informatie is te verkrijgen via instroomgz@che.nl.

Voorlichting en proefstuderen

Ben je benieuwd naar de opleiding Verpleegkunde? Op de Experience Day kun je even proeven aan een studie op de CHE. We laten je kennismaken met de verschillende mogelijkheden rondom voltijd, deeltijd en duaal studeren. Studenten die al op de CHE studeren, vertellen je alles wat je wilt weten over de opleiding en het studentenleven. Aanmelden voor de Experience Day kan hier. Je bent natuurlijk ook welkom op een van de open dagen.