Open Dag 4 november
Aart Jongeman klein
  • Aart Jongejan

Aart Jongejan

Student Bedrijfskunde MER

 
Marjet van Laar
  • Marjet van Laar

Marjet van Laar

 
Lauwrens Sneep
  • Lauwrens Sneep

Lauwrens Sneep

Student Leraar Basisonderwijs

 

Studeren aan onze academie

Benieuwd hoe het is om Social Work (SPH/MWD) aan onze academie te studeren? We vertellen je graag meer over wat wij belangrijk vinden in ons onderwijs en onze organisatie.

Bewogenheid met de samenleving

Docenten en studenten van de Academie Sociale Studies delen met elkaar een bewogenheid voor de mensen om ons heen, en in het bijzonder degenen die hulp nodig hebben. Deze bewogenheid krijgt allereerst natuurlijk vorm in de opleiding. Door stages en opdrachten kun jij als student al direct iets betekenen voor je medemens. Veel docenten zijn behalve bij de CHE ook werkzaam in de hulpverlening en delen hun ervaringen met je. Verder worden er regelmatig extra activiteiten georganiseerd waarbij docenten en studenten samen een verschil maken in de buurt.

 

Persoonlijke betrokkenheid

Als je kiest voor de studie Social Work (SPH/MWD), word je onderdeel van onze leergemeenschap. Dit betekent dat je met andere studenten en docenten samen leert en ontwikkelt. Ook deel je met elkaar een belangrijke periode in je leven, waarbij allerlei ervaringen jou als (beroeps)persoon zullen vormen. Als docenten zijn wij persoonlijk bij jou betrokken en begeleiden we je in deze vorming. We vinden het belangrijk dat je je gekend voelt tijdens je studie. We vragen je ook deze betrokkenheid met andere studenten aan te gaan, in veel verschillende samenwerkingen.

 

Christelijke identiteit

Het is belangrijk dat jij als sociaal werker met cliënten in gesprek kunt gaan over zingeving en levensbeschouwing. Hier doe je ervaring mee op, en je leert hoe je hulp kunt verlenen vanuit jouw eigen levensbeschouwing. Je leert om je eigen waarden en normen onder de loep te nemen. Vanuit onze christelijke identiteit geven wij je hierbij ook dit perspectief mee. We hebben regelmatig met elkaar dagopeningen, bijeenkomsten en vieringen; bijvoorbeeld rond de christelijke feestdagen.

 

Kleinschaligheid

De Christelijke Hogeschool Ede behoort tot de middelgrote hogescholen. In totaal studeren er zo'n 4500 studenten. Onze Academie Sociale Studies telt zo'n 1400 studenten (voltijd en deeltijd) en ruim 140 medewerkers. Deze kleinschaligheid betekent dat je snel vertrouwde gezichten vindt. Docenten zijn makkelijk te benaderen en je weet bij wie je moet zijn voor bijvoorbeeld administratieve zaken. Het gebouw is in oktober 2015 opgeleverd na een grote nieuwbouw en verbouwing. Je maakt dus gebruik van de nieuwste faciliteiten en studentwerkplekken.

 

Excellentie

De CHE staat voor kwaliteit. Wij innoveren ons onderwijs telkens, zodat we zo dicht mogelijk aansluiten bij de ontwikkelingen in ons werkveld en in het onderwijs. Al jaren staan wij in de Keuzegids HBO aan de top in de categorie middelgrote hogescholen. Voor 2016 staat de Academie Sociale Studies opnieuw op nummer 1! Deze kwaliteit blijkt ook uit de tevredenheid van studenten. Ben je benieuwd naar de prestaties van onze academie? Via deze link vind je cijfers over tevredenheid, contacturen, diploma percentages, arbeidsmarktperspectief etc. Dit wordt uiteraard vergeleken met landelijke gemiddelden. Meer informatie over deze objectieve studie-informatie vind je op www.studiekeuze123.nl.