Open Dag 4 november
Aart Jongeman klein
  • Aart Jongejan

Aart Jongejan

Student Bedrijfskunde MER

 
Marjet van Laar
  • Marjet van Laar

Marjet van Laar

 
Lauwrens Sneep
  • Lauwrens Sneep

Lauwrens Sneep

Student Leraar Basisonderwijs

 

De opleiding

Social Work (voorheen SPH/MWD) is een studie waarbij je leert om met mensen te werken! Als sociaal werker zet jij je ervoor in dat ieder mens tot zijn recht komt op zijn plek in de samenleving. Tijdens je studie werk je aan inzicht in jezelf en in de ander. Je leert om samen te werken, te netwerken, creatieve middelen in te zetten en nog veel meer.

Opbouw studie

In de eerste twee jaar van je opleiding werk je aan een brede basis als sociaal werker. Je doet allerlei kennis en vaardigheden op die je nodig hebt in het sociale domein. Je ontwikkelt een professionele beroepshouding en een eigen kijk op het vak. Tijdens deze twee jaar ben je regelmatig in het werkveld te vinden door praktijkopdrachten. Zo leer je het beroep goed kennen en weet je wat jij als professional te bieden hebt!

Nadat je de eerste twee jaar gebruikt hebt om een brede basis te ontwikkelen, kun je in het derde en vierde jaar specialiseren. Je kiest dan namelijk voor een uitstroomprofiel. Het derde jaar staat grotendeels in het teken van je jaarstage. In het vierde jaar staat je afstudeeropdracht centraal. In deze twee jaar heb je steeds meer mogelijkheden om je eigen studieroute te bepalen. Je kiest wat bij jou past en komt zo steeds dichter bij de start van je loopbaan!

Social Work studeren in Ede

Benieuwd hoe het is om Social Work in Ede te studeren? We vertellen je er graag meer over! Zo lees je hier meer over wat wij belangrijk vinden in ons onderwijs. Maar de beste manier om met ons kennis te maken is natuurlijk om langs te komen! We organiseren ieder jaar verschillende open dagen en avonden. Kom langs en spreek onze docenten en studenten! We denken graag met je mee en delen onze ervaringen.