Open Dag 4 november
Aart Jongeman klein
  • Aart Jongejan

Aart Jongejan

Student Bedrijfskunde MER

 
Marjet van Laar
  • Marjet van Laar

Marjet van Laar

 
Lauwrens Sneep
  • Lauwrens Sneep

Lauwrens Sneep

Student Leraar Basisonderwijs

 

Social Work Voltijd

Wil jij er voor mensen zijn die ondersteuning nodig hebben? Wil jij werken aan kansen en een plek in de samenleving voor iedereen? Zie jij jezelf al werken met een groep jongeren op straat, een gezin waar een kind een beperking heeft, of bijvoorbeeld in een instelling voor geestelijke gezondheidszorg? Wil jij inzicht krijgen in jezelf en jouw talenten ontwikkelen, om je daarmee in te zetten voor anderen?
Kies dan voor de opleiding Social Work aan de CHE!

  • Academie:Academie Sociale Studies

Social Work (voorheen SPH/MWD) is een studie waarbij je leert om met mensen te werken. Als sociaal werker zet jij je ervoor in dat ieder mens tot zijn recht komt. Tijdens je studie werk je aan inzicht in jezelf en in de ander. Je leert mensen te ondersteunen naar een zo zelfredzaam mogelijk leven. Je helpt ze bijvoorbeeld om nieuw gedrag te ontwikkelen of hun sociale netwerk uit te breiden. Als sociaal werker kom je bij mensen thuis, op het werk, in de instelling of buurt waar ze wonen. Je werkt samen met andere professionals en vrijwilligers. In de opleiding leer je daarom goed samenwerken in allerlei situaties!

Je doet kennis en vaardigheden op om mensen te helpen een stap verder te zetten en kansen te realiseren, vanuit hun eigen kracht en met behulp van hun netwerk. Je ontwikkelt een professionele houding en eigen kijk. Er is veel aandacht voor jou als persoon. Tijdens je opleiding ondervind je wat jouw talenten zijn, hoe je deze kunt benutten en wat je verder wilt ontwikkelen. We zien er naar uit om je te verwelkomen op de CHE en je in deze spannende en mooie ontwikkeling te begeleiden! Wie wil jij zijn voor je medemens van morgen?

Wil je meer weten over de studie Social Work? Kijk dan op de pagina's in het menu rechts. Zo kun je meer lezen over het beroep van een sociaal werker. We vertellen je graag hoe de opleiding eruit ziet, welke vakken je kunt verwachten en hoe onze studenten de opleiding ervaren. Verder vind je informatie over toelating en inschrijving en onze voorlichtingsevenementen. We hopen je binnenkort te ontmoeten!

Overweeg je de studie Social Work in deeltijd te volgen? Klik dan hier door. 
Op zoek naar een post-hbo, hbo master of cursus voor jezelf of jouw organisatie? Bekijk hier onze mogelijkheden!