Open Dag 4 november
Benno van Gils 2014
  • Benno van Gils

Benno van Gils

Student Leraar Godsdienst

 
Merel Dekker 2014
  • Merel Dekker

Merel Dekker

Student Leraar Godsdienst

 
Gasi Gasparyan

Gasi Gasparyan

Student Leraar Godsdienst / Levensbeschouwing

 

Wat kun je worden?

Na het behalen van je diploma ben je bevoegd om les te geven in het (v)mbo en de onderbouw van de havo en het vwo. In je afstudeerrichting focus je je op bgo (beroepsgericht onderwijs) of avo (algemeen vormend onderwijs).

Voortgezet onderwijs
Als afgestudeerd GL'er kun je terecht in het voortzet onderwijs. Dan hebben we het over de onder- en bovenbouw van het vmbo en de onderbouw van havo en vwo. Naast het lesgeven kun je andere taken oppakken. Denk aan het mentoraat, een coördinerende taak of een functie binnen met management. En wat denk je van sociaal-emotionele leerlingbegeleiding of schoolpastoraat?

Mbo
Met je GL-diploma kun je ook als docent aan de slag op een aantal scholen binnen het (christelijk) mbo.

Openbaar basisonderwijs
Binnen de opleiding tot docent Godsdienst / Levensbeschouwing is de mogelijkheid je te specialiseren als leraar godsdienstige vorming in het openbaar basisonderwijs. Ten bate van het openbaar onderwijs kan vanuit de kerken het programma ‘godsdienstige vorming’ worden verzorgd. Hiervoor is een aparte bevoegdheid nodig. Daarover kun je hier meer lezen.

Master GL
Aansluitend op de opleiding GL tweede graad, is het mogelijk je bevoegdheden uit te breiden om ook les te kunnen geven in de bovenbouw van het voortgezet onderwijs en op het hbo. Dat kan ook op de CHE. Zie hier meer informatie over de master GL.


Anneke Kloosterman

'Ik wil de studenten niet alleen rijst geven, maar ze vooral leren om rijst te verbouwen. Met andere woorden: kennis doorgeven, maar juist ook de vaarheidheid overbrengen om kennis en vaardigheden zelf te vergadering. Een proces dat ook in het in werkzame leven doorgaat.'

Anneke Kloosterman-van der Sluys, docent Nieuwe Testament, hermeneutiek en kerkgeschiedenis; studieloopbaanbegeleider.