Open Dag 4 november
Benno van Gils 2014
  • Benno van Gils

Benno van Gils

Student Leraar Godsdienst

 
Merel Dekker 2014
  • Merel Dekker

Merel Dekker

Student Leraar Godsdienst

 
Gasi Gasparyan

Gasi Gasparyan

Student Leraar Godsdienst / Levensbeschouwing

 

Toelatingseisen

Met welk diploma op zak kun je GPW of GL doen? Zijn er ook mogelijkheden om de studie te bekorten? Heeft de opleiding nog meer verlangens op haar lijstje staan waaraan je als aanstaande student moet voldoen? Kun je wel gaan studeren met een functiebeperking?

Vooropleiding
Voor toelating tot HBO Theologie (GPW of GL) is vwo, havo, mbo niveau 4 of een vergelijkbaar diploma vereist.

Toelatingsexamen
Als je niet de vereiste vooropleiding hebt en 21 jaar of ouder bent, kun je een schriftelijk toelatingsexamen afleggen. Dit examen draait om de vraag of jij in staat bent de opleiding te volgen. Je krijgt vooraf de nodige informatie over de aard van het examen. Zie toelatingsonderzoek.

Vrijstellingen
Je kunt vrijstellingen bespreken (met je vakdocent of stagebegeleider of studieloopbaanbegeleider) als je een diploma van een verwante opleiding hebt. Dan wordt er individueel bekeken wat je mogelijkheden zijn. Vrijstellingen zijn alleen te verkrijgen wanneer je kunt aantonen dat je bepaalde vakinhouden of bepaalde competenties (een competentie is een integratie van kennis, vaardigheden en beroepshouding) echt verworven hebt. Je kunt dit aantonen door een diploma, certificaat of andere verklaring te laten zien met daarbij de beschrijving van de inhoud van een gevolgde cursus, module of iets dergelijks. De eerder verworven competenties moeten dus op HBO-niveau aanwezig zijn. Vrijstellingen kun je verkrijgen voor bepaalde (kennis)vakken maar ook voor praktijkopdrachten. Vooral in het begin van de studie kan dat je wat opleveren.