Open Dag 4 november
Benno van Gils 2014
  • Benno van Gils

Benno van Gils

Student Leraar Godsdienst

 
Merel Dekker 2014
  • Merel Dekker

Merel Dekker

Student Leraar Godsdienst

 
Gasi Gasparyan

Gasi Gasparyan

Student Leraar Godsdienst / Levensbeschouwing

 

Kopopleiding

Heb je een GPW-diploma op zak, of heb je je bachelor theologie binnen? Dan kun je op de CHE onder gunstige voorwaarden een verkorte route volgen om ook je diploma docent Godsdienst / Levensbeschouwing te kunnen bijschrijven. Deze kopopleiding kun je in één jaar afleggen.

Deeltijd en voltijd
Met de kopopleiding Leraar Godsdienst / Levensbeschouwing zijn 60 ec gemoeid. De opleiding komt in zowel een voltijd- als deeltijdvariant. Voor die laatste kun je ook twee jaar de tijd nemen.

Financiering
Wil je de kopopleiding volgen? Dan is financiële ondersteuning wellicht mogelijk. Je betaalt voor de kopopleiding het reguliere collegegeldtarief, ook als het je tweede studie is. Je betaalt wel het verhoogde collegegeldtarief als de kopopleiding je tweede studie is in één van de domeinen onderwijs of zorg. Neem in dat geval contact op met studentzaken om de mogelijkheden te bespreken. Kijk eens bij DUO voor meer informatie bijvoorbeeld over de lerarenbeurs.

Eerste semester GL Kopopleiding
Studenten van de kopopleiding volgen gedurende het eerste semester een apart programma. Je maakt kennis met de wereld van het onderwijs. Dat roept nieuwe vragen op. Tijdens de intervisie krijgen die vragen een plek. De colleges Onderwijskunde & Pedagogiek en Didactiek zijn zo ingericht, dat je in korte tijd de kern van het onderwijsberoep te pakken krijgt.

Tweede semester
In het tweede semester is er meer tijd voor reflectie en specialisatie. Je voert een afstudeerproject uit binnen een schoolcontext. Ook specialiseer je je in het meer klassieke godsdienst- en levensbeschouwelijk onderwijs. Het spreekt vanzelf, dat je naast de studie op maandag een forse stage gaat lopen. Doceren leer je immers vooral in de praktijk!

Toelatingseisen
De enige formele instroomverplichting is een behaald GPW-diploma of een elders behaalde bachelor theologie. Daarnaast is het natuurlijk wel van belang dat je gemotiveerd bent voor het vak. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de begeleider van de kopopleiding Corrie de With.

Arbeidsmarkt
Groot voordeel van dit extra diploma is een verhoogde kans op een mooie (deeltijd)plek in het onderwijs. Vaak is zo’n job goed te combineren met een deeltijdbaan als jeugdwerker, pastoraal werker of catecheet.

Aanmelden
Heb je belangstelling voor de kopopleiding? Of ken je iemand die er wel oren naar heeft? Aanmelden gaat eenvoudig via Studielink.