Open Dag 4 november
Marjet van Laar
  • Marjet van Laar

Marjet van Laar

 
Joas Tensen 1 okt

Joas Tensen

Student Leraar Basisonderwijs

 
Lauwrens Sneep
  • Lauwrens Sneep

Lauwrens Sneep

Student Leraar Basisonderwijs

 

Universitaire route

Ben jij een excellente havist of een gedreven vwo'er die van een uitdaging houdt? De universitaire route van de opleiding Leraar Basisonderwijs biedt je een studeerbaar traject waarin je een bachelordiploma en een mastergraad kunt halen. Tijdens deze route loop je stage op een academische basisschool en volg je in je laatste jaar op de CHE een universitaire pre-master aan een universiteit. Aansluitend kun je de eenjarige master op de universiteit volgen.

 

Thirza van Baalen, eerstejaarsstudent Pabo aan de universitaire route:
De extra uitdaging krijg je de eerste drie jaar op de CHE
en in je stage. Je hoeft dan nog niet naar de universiteit
en dat maakt deze route ook praktisch haalbaar.

Studeerbaar
De universitaire route is uniek in zijn studeerbaarheid. Je krijgt de eerste jaren extra uitdaging in theorie en praktijk op de CHE en in je stage. Je hoeft dan nog niet extra naar de universiteit te reizen. In het vierde jaar volg je colleges of studeer je online aan de universiteit.

Academische stagesschool
Alle stages die studenten van deze route volgen, vinden plaats op academische basisscholen. Dit is een poule van 12 basisscholen waarvan het percentage leerkrachten met een mastertitel hoog ligt. Deze scholen stellen vernieuwing en innovatie door middel van onderzoek centraal. De scholen werken nauw samen met het lectoraat Talenten en Opbrengsten

Universiteit Twente en Open Universiteit
De CHE werkt samen met de Universiteit Twente en de Open Universiteit. De samenwerking met deze universiteiten concentreert zich vanaf het moment dat de pre-master wordt gevolgd. Op de pre-master word je gedurende de eerste drie jaren goed voorbereid.

 

  • Pre-master ‘Educational Science and Techonlogy’ aan de Universiteit Twente.
    Dit Engelstalige programma heeft een vaste onderwijsdag per week op de universiteit in Enschede en vindt verder vooral digitaal plaats.
  • Pre-master/schakelprogramma ‘Onderwijs wetenschappen’ aan de Open Universiteit.
    Dit programma wordt voornamelijk online aangeboden en afgewisseld met groepsbegeleidingsbijeenkomsten die te volgen zijn in Utrecht (en/of gedeeltelijk in Rotterdam).

Meisje schrijftToelating
Om toegelaten te worden tot de universitaire route moet je gemiddeld een 7,5 op je havo-eindlijst staan als blijk van je leervermogen. Daarnaast moet je een motivatiebrief schrijven waarin je aannemelijk maakt dat je zeer gemotiveerd bent in aansluiting op de opleidingsbelofte. Ben jij vwo-scholier, dan is er de mogelijkheid om in vier jaar de Pabo te doen en in die tijd je pre-master te behalen. Of je nu de (in totaal) vijfjarige of vierjarige route volgt: voor basisscholen ben je een droomkandidaat. 

Kennismaken
Maak kennis met de CHE en de universitaire route van de opleiding Leraar Basisonderwijs. Je bent welkom op een Open Dag of Experience Day. Daar ontmoet je ook studenten die de universitaire route volgen. Zij vertellen graag hun ervaringen.