Open Dag 4 november
Marjet van Laar
  • Marjet van Laar

Marjet van Laar

 
Joas Tensen 1 okt

Joas Tensen

Student Leraar Basisonderwijs

 
Lauwrens Sneep
  • Lauwrens Sneep

Lauwrens Sneep

Student Leraar Basisonderwijs

 

Annelieke van Koevorden

"De sfeer, docenten en studenten; alles zorgde ervoor dat ik mij meteen op mijn gemak voelde’"

"Ik kwam voor het eerst op de CHE op een Experience Day. De sfeer, studenten en docenten; alles zorgde ervoor dat ik mij meteen op mijn gemak voelde. Ik had hoge verwachtingen van de Pabo, maar het heeft zelfs die verwachting overtroffen. Ik vind de opleiding heel erg leuk; er komt zo ontzettend veel kijken bij het beroep van leerkracht.

De colleges zijn afwisselend en veelzijdig en ook is er goede begeleiding door de docenten. Ik vind pedagogiek heel interessant. Je leert veel over je opvoedende rol als leerkracht. Tijdens de colleges merk ik wat een belangrijke taak er voor je ligt en wat er van je verwacht wordt. Ook vind ik vakken als muziek en drama erg leuk. Je krijgt veel ideeën mee voor in de stage.

In mijn stage heb ik praktijkervaring opgedaan en kon ik proeven aan het beroep. Daarnaast hebben we ook een educatief filmpje gemaakt voor geschiedenis en deden we onderzoek in een multiculturele buurt op een multiculturele school.

Er is veel te merken van de identiteit binnen de opleiding. Er is wekelijks een bezinning om te bidden, liederen te zingen en naar een overdenking te luisteren. Het is heerlijk om doordeweeks even zo’n rustmomentje te hebben op school. Ook komt het terug in de vakken zoals bijvoorbeeld godsdienstfilosfie. Ik vind dit waardevol en het is een goede voorbereiding op je beroep als leerkracht in het (christelijk) basisonderwijs.

Kortom; de Pabo is veelzijdig, gezellig, waardevol en goed!"