Open Dag 4 november

Heiko Strietman

Student Journalistiek

Meer weten??  
Philip Brouwer

Philip Brouwer

Student Journalistiek

 

Rachel Stolk

Student Journalistiek

Meer weten??  

Toelatingseisen

Numerus fixus vervalt per direct van opleiding Journalistiek

We hebben goed nieuws! Met ingang van 1 december 2016 vervalt de numerus fixus van de opleiding Journalistiek. Dit betekent dat er geen decentrale selectie meer plaatsvindt voor aankomend seizoen. Er is dus geen onzekerheid meer of je wel of niet wordt geselecteerd. Iedereen is van harte welkom!

  • Waarom vervalt de numerus fixus van de opleiding Journalistiek
    We hebben gemerkt dat voor vele studiekiezers 15 januari te vroeg is om al tot een definitieve studiekeus te komen. Wij vinden het belangrijk dat studiekiezers genoeg bedenktijd hebben om zo een goede studiekeuze te maken. Daarom hebben wij ervoor gekozen de numerus fixus eraf te halen.
  • Welke aanmelddatum moet ik aanhouden voor aankomend schooljaar?
    Net als bij andere opleidingen kun jij je uiterlijk 1 mei 2017 aanmelden voor de opleiding Journalistiek. De vervoegde deadline van 15 januari 2017 komt dus te vervallen. Meer informatie over aanmelden vind je hier.

Toelatingsonderzoek

Om toegelaten te worden tot het eerste jaar van de opleiding, ook wel de propedeuse genoemd, moet je de vereiste vooropleiding hebben: vwo, havo, mbo (niveau 4) of een vergelijkbaar diploma. Ben je ouder dan 21 jaar en niet in het bezit van een havo, vwo of mbo 4 opleiding, dan kun je een toelatingsonderzoek doen. Klik hier voor meer informatie over de aanmelding.


Vwo-route
Heb jij een vwo-diploma? Met de vwo-route kan jij de opleiding in drie jaar afronden. Extra uitdaging dus!