Open Dag 4 november

Heiko Strietman

Student Journalistiek

Meer weten??  
Philip Brouwer

Philip Brouwer

Student Journalistiek

 

Rachel Stolk

Student Journalistiek

Meer weten??  

Studenten aan het woord

Wil je weten of de opleiding Journalistiek iets voor jou is? Lees onderstaand meer over de ervaringen van studenten die de opleiding nu volgen of die recent afgestudeerd zijn.

Philip Brouwer, tweedejaarsstudent Journalistiek
,,Voordat ik aan mijn mbo-opleiding Audiovisuele Vormgeving begon, wist ik al zeker dat ik de opleiding Journalistiek er op wilde laten volgen. Doordat ik al een audiovisuele opleiding heb gevolgd, kan ik mij op de CHE focussen om inhoudelijk sterker te worden. En dat ik leer ik hier ook echt. De CHE biedt kwalitatief zeer goed onderwijs en we krijgen les van betrokken vakdocenten.
Tijdens de opleiding worden we uitgedaagd om in de praktijk te werken en om ondernemend bezig te zijn. Zo begin je in het eerste jaar een eigen blog en zet je in het tweede jaar een eigen mediabedrijfje op, om producties te maken en te verkopen. Het hoogtepunt van de opleiding is denk ik de mediareis. En de praktijkstages in het derde en vierde jaar natuurlijk.
Na deze opleiding wil ik meer van de wereld zien; ik wil verhalen vertellen. Het liefst loop ik de hele dag rond met een camera op mijn schouders. Camerajournalist worden op het Binnenhof lijkt mij fantastisch. Ik ben blij dat ik voor de CHE heb gekozen.
Ik kan op deze hogeschool vrij mijn geloof belijden en met niet-christelijke studenten op niveau over religie spreken. Vanaf het eerste moment dat ik deze school binnenstapte, voelde het vertrouwd en goed. En dat gevoel heb ik nog steeds.”


Rosanne Haasbroek, derdejaarsstudent Journalistiek
,,Ik had veel positieve verhalen gehoord over de CHE. Nu ik er zelf rondloop, kan ik deze verhalen zeker beamen. Ik krijg goede colleges van professionele en betrokken docenten die vaak zelf ook actief zijn in de journalistiek. Ze weten dus precies waar ze over praten. Als journalist heb je een brede basiskennis nodig. Daarom zijn onze vakken erg divers, bijvoorbeeld over geschiedenis en politiek, maar ook over trends in de samenleving. Behalve colleges zijn we veel bezig in de praktijk. Ieder blok hebben we een projectweek waarin we met de hele klas een product, zoals een krant of een reportage maken. Van begin tot eind. Heel erg tof om te doen en je krijgt écht een goed beeld van je werk later. Later in de studie gaan we op een mediareis, starten we ons eigen bedrijfje en natuurlijk lopen we ook stages. Ik vind zelf vooral televisie maken leuk. Het is mijn droom documentairemaker te worden. Met deze opleiding ga ik die droom waarmaken.”