Open Dag 4 november

Heiko Strietman

Student Journalistiek

Meer weten??  
Philip Brouwer

Philip Brouwer

Student Journalistiek

 

Rachel Stolk

Student Journalistiek

Meer weten??  

Praktijk

De opleiding Journalistiek in Ede is een praktijkgerichte opleiding. Tijdens de opleiding kom je veel in aanraking met de praktijk: jouw toekomstige werkveld!

De stage in het tweede jaar is een algemene oriënterende stage en duurt ongeveer 8 weken. Dit is je eerste echte, intensieve contact met de praktijk. Spannend dus en heel belangrijk voor de persoonlijke beroepsvorming en de verdere studie. Belangrijk ook voor de definitieve keuze van de specialisatie. Het uitgangspunt is lerend werken en werkend leren; je leert het vak van journalist immers pas echt als je er actief in bent. Het is dus duidelijk de bedoeling dat je productief bent en je volledig inzet om voor het medium nuttig werk te leveren.

In het derde jaar ben je vooral bezig met het formuleren van je ‘kerncompetenties’: alle kennis en vaardigheden die je nodig hebt om een goede journalist te worden.
In het vierde jaar leer je dit in praktijk te brengen en de vierdejaarsstage wordt dan ook wel 'beroepsstage' genoemd. Je bereidt je niet alleen definitief voor op het beroep in de wereld van communicatie en media, maar je zult tijdens de stages ongetwijfeld ook het gevoel krijgen dat je een beroep uitoefent. Je wordt immers ingeschakeld bij allerlei professionele activiteiten die journalisten of communicatiemedewerkers in hun dagelijks leven uitvoeren. Bovendien word je daar zelf ook medeverantwoordelijk voor gesteld. Er wordt hard gewerkt aan je beroepshouding en je persoonlijke ontwikkeling. Dat vraagt veel van jou als stagiair, maar ook van de stageplaats en de begeleiding vanuit de opleiding.

Stages zijn onmisbaar. We zien mensen bijna zichtbaar veranderen in volwaardige journalisten!