Open Dag 4 november

Heiko Strietman

Student Journalistiek

Meer weten??  
Philip Brouwer

Philip Brouwer

Student Journalistiek

 

Rachel Stolk

Student Journalistiek

Meer weten??  

Journalistiek voltijd

Gewapend met notitieblok, microfoon of camera sta je altijd in de frontlinie. Deuren zwaaien voor je open waar ze voor anderen in het slot vallen. In je speurtocht naar nieuws, naar de waarheid, naar het onderste uit de kan lijd je ontberingen en vier je overwinningen. Journalistiek, iets voor jou?

  • Academie:Academie Journalistiek & Communicatie
  • Beroepsperspectief:Journalist bij krant, tijdschrift, radio of televisie, freelance journalist
  • Instroomeisen: Opleiding vwo, havo, mbo (niveau 4)

Goed nieuws: numerus fixus (beperkte toelating) vervalt per direct!
Met ingang van 1 december 2016 vervalt de numerus fixus van de opleiding Journalistiek. Dit betekent dat er geen decentrale selectie meer plaatsvindt voor aankomend seizoen. Er is dus geen onzekerheid meer of je wel of niet wordt geselecteerd. Iedereen is van harte welkom!

Wil je weten wat dit voor jou betekent en wil je meer informatie? Kijk dan bij Toelatingseisen


Voordat het nieuws is

Wat een veranderingen, wat een gebeurtenissen, wat een ontwikkelingen. Een struikelend kabinet, dreigende conflicten, een oprukkende orkaan: de wereld is vol nieuws. Maar voordat het nieuws is, moet het benoemd worden, opgeschreven, gefilmd.

Observerende spil
Als journalist ben je straks de observerende spil in alles dat zich om je heen voltrekt. Wij leren je hoe je nieuws ontdekt, selecteert en analyseert. Hoe je het omzet in woord, beeld en geluid. We leren je hoe de samenleving in elkaar steekt en hoe je mensen kunt helpen deze te begrijpen.

Christenjournalist
Niet onbelangrijk daarbij is de vraag hoe jij als christenjournalist naar mensen, minderheden, de maatschappij, politici, bestuurders, vluchtelingen, de economie en tal van andere personen en onderwerpen kijkt. Want als journalist kun je invloed uitoefenen, maar het is niet om het even hoe je die aanwendt. Wij bieden je handreikingen die je helpen jouw positie als christen in het brede domein van de journalistiek te bepalen. Dat kan gaan om richtlijnen voor nieuwsselectie, strikt ethische afwegingen, maar ook de vraag of je een balancerende politicus het laatste duwtje mag geven.

Toekomstperspectief
De kans op een baan in de journalistiek is relatief groot. Uit onderzoek blijkt dat ruim negentig procent van de afgestudeerde journalisten binnen anderhalf jaar een baan op niveau heeft. Steeds vaker kiezen afgestudeerden overigens voor een bestaan als freelance journalist, in plaats een loondienstbetrekking bij een krant, magazine, radio- of tv-programma. Met dat toekomstperspectief wordt op de opleiding Journalistiek dan ook nadrukkelijk gerekend: een aantal vakken staat in het teken van de ondernemende journalist.

Maak kennis met de opleiding
Ben je benieuwd naar de opleiding Journalistiek? Maak dan kennis tijdens een Open Dag of ervaar de praktijk tijdens een Experience Day! Lees ook eens de verhalen van studenten die nu de opleiding Journalistiek volgen! En laat je natuurlijk inspireren door die vele oud-studenten die het hebben geschopt tot de journalistieke elite. Ben jij ons volgende toptalent?

Bezoek ons op een Open Dag!

Dinsdag 21 maart 2017 18.30 - 21.00
Donderdag 22 juni 2017 18.30 - 21.00

Volg ons op facebook