Open Dag 4 november
Aart Jongeman klein
  • Aart Jongejan

Aart Jongejan

Student Bedrijfskunde MER

 
Marjet van Laar
  • Marjet van Laar

Marjet van Laar

 
Lauwrens Sneep
  • Lauwrens Sneep

Lauwrens Sneep

Student Leraar Basisonderwijs

 

Excellentietraject

Meer uit je hbo-studie halen?

Welkom bij het Excellentietraject

Heb jij bewust gekozen voor een studie op hbo-niveau maar durf je extra uitdaging aan?

Als student op de CHE kun je je onderscheiden door het volgen van het Excellentietraject op hbo-plus niveau. Het is een uitdagend, verdiepend en multi-disciplinair programma dat je voor een groot gedeelte zelf kunt invullen onder begeleiding van ervaren docenten en (werkveld)experts. Het Excellentietraject is academiejaar 2016-2017 gestart met een pilot met een beperkt aantal studenten van een beperkt aantal academies (Theologie, Gezondheidszorg en Sociale Studies). Op deze pagina lees je meer informatie (Work in progress: omdat het een pilot betreft, wordt de informatie regelmatig aangepast). Neem bij vragen contact op met de projectgroep »

Voor wie?

Het Excellentietraject is bedoeld voor enthousiaste, nieuwsgierige, maatschappelijk betrokken studenten die tijdens hun propedeuse hebben laten zien dat ze hbo-plus kwaliteiten hebben wat betreft motivatie, zelfsturing, creativiteit en samenwerking.

Let op: het gaat niet alleen om cognitieve kwaliteiten, maar ook om persoonlijke eigenschappen als leidinggeven, creativiteit en maatschappelijk bewustzijn. Het is dus niet hetzelfde als een VWO-route of een ‘extra moeilijk’ programma. Het gaat eerder om het oplossen van complexe problemen in multi-disciplinaire (en soms ook internationale) teams. Er wordt samen gewerkt in een excellente ‘learning community’, waar studenten, docent (onderzoe-kers), lectoren en experts elkaar kunnen ontmoeten.

Je kunt in blok 4 van je eerste studiejaar solliciteren voor een plek in het Excellentietraject. Zie ook de aanmeldprocedure »

 

Klik hier voor de Profielkenmerken van het Excellentietraject »