Open Dag 4 november
 • Enrico van Wessel

Enrico van Wessel

Student Bedrijfskunde MER

 
Aart Jongeman klein
 • Aart Jongejan

Aart Jongejan

Student Bedrijfskunde MER

 
 • Anne-Lize de Kruijf

Anne-Lize de Kruijf

Student Bedrijfskunde MER

 

Bedrijfskunde MER voltijd

Gevraagd en ongevraagd advies geven over uiteenlopende zaken op het snijvlak van mens en organisatie, dát is iets voor jou! Bij de opleiding Bedrijfskunde MER leer je hoe bedrijfsprocessen lopen en welke rol jij daarin kunt spelen.

 • Academie:Academie Mens & Organisatie
 • Aandachtsgebieden:Bedrijfsvoering en processen, marketing, wet- en regelgeving, economie, management, personeelsbeleid, ethiek, advies- en gespreksvaardigheden
 • Instroomeisen: M&O of Economie verplicht

Brede opleiding
Bedrijfskunde MER is een brede opleiding die focust op de volle breedte van processen en bewegingen binnen bedrijven en organisaties. Van het ontwikkelen van een product tot en met de verkoop ervan. Van het aannemen van personeel tot en met ontslagkwesties of pensioenzaken. Eén ding weet je zeker als je klaar bent met je studie Bedrijfskunde MER: je beschikt over een kleurrijk palet van vaardigheden en kennis, waardoor je gemakkelijk en breed inzetbaar bent in tal van bedrijven en organisaties. Je beroepsperspectief is dan ook goed.


Wat je leert
Waar gaat je studie nu concreet over? Een greep uit de lijst. Je leert:

 • hoe (logistieke) processen binnen een bedrijf verlopen en hoe je die optimaliseert
 • hoe je een goed marketingplan of adviesrapport schrijft
 • hoe je een goed (advies)gesprek voert
 • hoe je een advies geeft dat door betrokkenen wordt overgenomen
 • hoe je cijfers berekent waarop processen gestuurd kunnen worden

Als student bepaal je zelf of jij de nadruk wilt leggen op de commerciële, innovatieve, financiële of bestuurlijke kant van bedrijfskunde.


Christelijke identiteit
De opleiding Bedrijfskunde MER aan de CHE onderscheidt zich door in haar onderwijs de christelijke identiteit te verweven. We prikkelen je om na te denken over de vraag hoe je als christen in het bedrijfsleven wilt staan en hoe je jouw eigen levensbeschouwing in je werk mee wilt nemen. Welke normen en waarden vind jij nu echt belangrijk? En hoe geef je daar in de praktijk van je werkzame leven straks gestalte aan.


Topopleiding
De opleiding Bedrijfskunde MER staat op nummer 1 in de Keuzegids 2015: 'Een van de toppers in deze categorie opleidingen is volgens studenten de Christelijke Hogeschool Ede. De docenten weten de studenten goed door een programma van hoog niveau te loodsen en zorgen met het vaardighedenonderwijs voor een stevige basis. Daarnaast heeft deze opleiding een bovengemiddelde score op loopbaanvoorbereiding. Geen wonder dus de CHE aan een groot aantal studenten binnen vijf jaar een diploma kan uitdelen.'