Introductie en start studiejaar
Aart Jongeman klein
  • Aart Jongejan

Aart Jongejan

Student Bedrijfskunde MER

 
Marjet van Laar
  • Marjet van Laar

Marjet van Laar

 
Lauwrens Sneep
  • Lauwrens Sneep

Lauwrens Sneep

Student Leraar Basisonderwijs

 

Over onze academie

Ben je benieuwd hoe het is om aan de CHE Academie voor Sociale Studies te studeren? We vertellen je graag meer over wat wij belangrijk vinden in ons onderwijs en onze organisatie.

Kies je voor de Ad-opleiding aan de CHE, dan word je onderdeel van een professionele leergemeenschap met bewogenheid voor de mensen om zich heen, en in het bijzonder voor degenen die hulp nodig hebben. Docenten zijn persoonlijk bij jouw professionele ontwikkeling en vorming betrokken. We vinden het belangrijk dat je je tijdens je opleiding gekend voelt. Veel docenten zijn behalve bij de CHE ook werkzaam in de praktijk van zorg en welzijn en delen hun ervaringen.

Christelijke identiteit
Het is belangrijk dat je als sociaal werker met cliënten in gesprek kunt gaan over zingeving en levensbeschouwing. Hier doe je ervaring mee op en je leert hoe je hulp kunt verlenen vanuit jouw eigen levensbeschouwing. Vanuit de opleiding word je hier mede vanuit onze christelijke identiteit in opgeleid. Je leert zo om je eigen normen en waarden onder de loep te nemen.

Kleinschaligheid
De CHE behoort tot de middelgrote hogescholen van Nederland. In totaal studeren er zo'n 4500 studenten. Kleinschaligheid betekent dat je snel vertrouwde gezichten vindt. Docenten zijn makkelijk te benaderen en je weet bij wie je moet zijn voor bijvoorbeeld administratieve zaken. 

Kwaliteit
De CHE staat voor kwaliteit. Wij innoveren ons onderwijs steeds, zodat we zo goed mogelijk aansluiten bij de ontwikkelingen in het werkveld en in het onderwijs. Al jaren bekleedt de CHE in de Keuzegids hbo de eerste positie in de categorie middelgrote hogescholen.