Experience Day
Aart Jongeman klein
  • Aart Jongejan

Aart Jongejan

Student Bedrijfskunde MER

 
Marjet van Laar
  • Marjet van Laar

Marjet van Laar

 
Lauwrens Sneep
  • Lauwrens Sneep

Lauwrens Sneep

Student Leraar Basisonderwijs

 

Over onze academie

Ben je benieuwd hoe het is om aan de CHE Academie voor Sociale Studies te studeren? We vertellen je graag meer over wat wij belangrijk vinden in ons onderwijs en onze organisatie.

Bewogenheid met de samenleving
Docenten en studenten van de Academie Sociale Studies delen met elkaar een bewogenheid voor de mensen om zich heen, en in het bijzonder voor degenen die hulp nodig hebben. Deze bewogenheid krijgt allereerst natuurlijk vorm in de opleiding. Door de combinatie met jouw werkpraktijk beteken jij als student al direct iets voor jouw medemens. Veel docenten zijn behalve bij de CHE ook werkzaam in de praktijk van zorg en welzijn en delen hun ervaringen.

Persoonlijke betrokkenheid
Als je kiest voor de opleiding, word je onderdeel van onze leergemeenschap. Dit betekent dat je met andere studenten en docenten samen leert en ontwikkelt. Docenten zijn wij persoonlijk bij jouw professionele ontwikkeling betrokken en begeleiden je in jouw professionele vorming. We vinden het belangrijk dat je je tijdens je opleiding  gekend voelt.

Christelijke identiteit
Het is belangrijk dat je als sociaal werker met cliënten in gesprek kunt gaan over zingeving en levensbeschouwing. Hier doe je ervaring mee op en je leert hoe je hulp kunt verlenen vanuit jouw eigen levensbeschouwing. Vanuit de opleiding word je hier mede vanuit onze christelijke identiteit in opgeleid. Je leert zo om je eigen normen en waarden onder de loep te nemen.

Kleinschaligheid
De Christelijke Hogeschool Ede behoort tot de middelgrote hogescholen van Nederland. In totaal studeren er zo'n 4500 studenten. De Academie Sociale Studies telt zo'n 1400 studenten (voltijd en deeltijd) en ruim 140 medewerkers. Deze kleinschaligheid betekent dat je snel vertrouwde gezichten vindt. Docenten zijn makkelijk te benaderen en je weet bij wie je moet zijn voor bijvoorbeeld administratieve zaken. De CHE onderwijsgebouwen in Ede zijn onlangs gerenoveerd of volledig nieuw gebouwd. Je maakt dus gebruik van de nieuwste faciliteiten en werkplekken.

Excellentie
De CHE staat voor kwaliteit. Wij innoveren ons onderwijs steeds, zodat we zo goed mogelijk aansluiten bij de ontwikkelingen in het werkveld en in het onderwijs. Al jaren staan de CHE in de Keuzegids HBO aan de top in de categorie middelgrote hogescholen. Voor 2016 staat de Academie Sociale Studies opnieuw op nummer 1! Deze kwaliteit blijkt ook uit de tevredenheid van studenten. Ben je benieuwd naar de prestaties van onze academie? Op www.che.nl/studieincijfers vind je cijfers over tevredenheid, contacturen, diplomapercentages, arbeidsmarktperspectief etc. Deze worden uiteraard vergeleken met landelijke gemiddelden. Meer informatie hierover vind je ook via www.studiekeuze123.nl.