Eelco van den Dool

Onderzoeker Mens & Organisatie

Meer weten??  

Henk Kievit

Onderzoeker Mens & Organisatie

Meer weten??  

Michiel de Ronde

Onderzoeker Mens & Organisatie

Meer weten??  

De Luistercoach

De Luistercoach helpt om op een nieuwe manier te kijken naar jezelf, naar je collega’s en naar het bedrijf waar je werkt. De Luistercoach is een instrument om nieuwe wegen te ontdekken in situaties van dilemma en stagnatie of gewoon om elkaar beter te leren kennen. Wie luistert met De Luistercoach hoort nieuwe dingen en ziet nieuwe mogelijkheden.

Vernieuwing
Wat moet je doen om in beweging te blijven? Wat biedt de impuls tot verdere ontwikkeling? Wat helpt je om antwoorden te vinden op vragen die al lang sluimeren? Het antwoord is: het onbekende ontdekken in de ander en in jezelf.

De Luistercoach is een uitstekende facilitator voor nieuwe verbindingen. Het spel biedt een mogelijkheid om nieuwe contacten te leggen. Het spel biedt een instrument om bestaande contacten te vernieuwen. Het spel biedt zeker ook handvatten om op een nieuwe manier in contact met jezelf te komen.

Speels en serieus
Je dobbelt met emoties en je vertelt op een speelse manier ervaringen. Je benoemt op het speelbord de cultuur van de organisatie of de dominante waarden in je team of relatie. Door middel van pionnetjes krijg je feedback van je spelgenoten. Voor gevorderden (en onder professionele begeleiding) ga je met jezelf in gesprek in de vorm van een innerlijk dialoog.

Psychologisch
Mensen worden blij, boos of bedroefd als ze geraakt worden in hun waardedrijfveren. Mensen ordenen (verwerken) hun emoties door verhalen te vertellen, aan zichzelf of aan anderen. Daardoor ontstaat er betekenis en perspectief. De Luistercoach is gebaseerd op deze inzichten uit de psychologie van menselijke emoties. Mensen en groepen stagneren als belangrijke waarden onverenigbaar lijken. Door ervaringen en emoties op een nieuwe manier te vertellen ontstaat er een nieuw perspectief en daarmee ook nieuwe energie en nieuwe mogelijkheden.

Bestellen
De emotiedobbelstenen van De Luistercoach worden uitgegeven door Uitgeverij Nelissen. Meer informatie over het spel kan op de website van de uitgeverij gevonden worden. De emotiedobbelstenen kosten 27,50 euro incl. btw en exclusief eventuele verzendkosten.