Karlijn Goossen

Lid kenniskring Religie in Media en Publieke Ruimte

Meer weten??  

Peter Jansen

Lid kenniskring Religie in Media en Publieke Ruimte

Meer weten??  

Jan van der Stoep

Lector Journalistiek & Communicatie

Meer weten??  

Peter Jansen

  Naam:    Peter Jansen

  Functie: 

  Senior docent en 
  promovendus

  Contact:    E: pjansen@che.nl
  T: 06 - 34 11 71 68

  Social media:

  Tw: @PeterJansen

 

 

 

 

 

 

 

 Peter Jansen
Peter Jansen studeerde zowel Onderwijskunde als Bos- en Natuurbeleid aan Wageningen Universiteit. Hij was als docent werkzaam in het voortgezet onderwijs en gaf op Curaçao een aantal jaren leiding aan onderwijskundige projecten. Sinds augustus 2008 is hij docent bij de opleidingen Journalistiek en Communicatie en sinds 2009 lid van de kenniskring van deze opleidingen. Daarnaast is hij als promovendus verbonden aan Wageningen Universiteit en lid van de Raad van Advies van de International Society for the Study of Religion, Nature and Culture (USA).


Onderzoeksgebied
Zijn onderzoek 'Dieptelagen in de communicatie over natuur in Nederland' richt zich op dieptelagen in de communicatie. Hiervoor doet hij voor het lectoraat en samen met Wageningen Universiteit een promotieonderzoek naar de communicatie rond het natuureiland Tiengemeten (promotor: prof. Henk Jochemsen, co-promotoren: prof. Jozef Keulartz en dr. Jan van der Stoep). Hij presenteerde zijn bevindingen op diverse conferenties in binnen- en buitenland. 


Publicaties
Recentelijk verschenen van zijn hand ook enkele wetenschappelijke artikelen in Journal for the Study of Religion, Nature and Culture en in Studies in Spirituality. Vanuit het lectoraat is hij verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de onderzoeksleerlijn van beide opleidingen.