Evita van Roest
  • Evita Roest

Evita Roest

Student SPH

 
Nicole van Roekel 1 okt

Nicole van Roekel

Student Communicatie

 
Jorre van Geerenstein 1 okt
  • Jorre van Geerenstein

Jorre van Geerenstein

Student Bedrijfskunde MER

 

26 januari 2016 Open presentaties Food-projecten CHE

In september 2015 is de CHE gestart met een nieuwe CHE-minor rondom het thema Food, genaamd 'Voedsel verbindt'. Op dinsdag 2 februari geven studenten een publieke presentatie van de onderzoeksprojecten waar ze de afgelopen maanden aan gewerkt hebben. Doordat veel van deze projecten zich in de Food Valley bevinden, leveren de studenten daarmee een belangrijke bijdrage aan actuele discussies en initiatieven op het gebied van Food in de regio.

Bezoekers krijgen in korte tijd een indruk van de huidige ontwikkelingen rondom voedsel. Tijdens de presentaties komen vragen aan de orde als: Hoe gevaarlijk is suiker? en Hoe fairtrade zijn fairtrade bananen? Ook komt de problematiek van ondervoeding bij ouderen in de regio aan de orde.

In de minor ‘Voedsel verbindt’ komt alles aan de orde wat te maken heeft met de manier waarop wij met ons voedsel omgaan. De studenten houden zich bezig met mondiale productieketens maar ook met lokale stadslandbouwprojecten. Daarnaast verdiepen ze zich in de invloed van voedsel op onze gezondheid en onderzoeken ze de laatste trends bij consumenten.

Opening door wethouder Meijer
Wij willen u graag uitnodigen voor deze publieke presentatie. Voorafgaand aan de presentaties zal de heer Leon Meijer, wethouder Food van de gemeente Ede, een toespraak houden over voedsel en lokale/regionale politiek.

De publieke presentatie vindt plaats in de CHE (Oude Kerkweg 100, lokaal 2.111) en is vrij toegankelijk. De avond begint om 20.00 en sluit rond 21.45 uur.

Meer info en aanmelden: Tjirk van der Ziel: tvdziel@che.nl.