Evita van Roest
  • Evita Roest

Evita Roest

Student SPH

 
Nicole van Roekel 1 okt

Nicole van Roekel

Student Communicatie

 
Jorre van Geerenstein 1 okt
  • Jorre van Geerenstein

Jorre van Geerenstein

Student Bedrijfskunde MER

 

09 september 2015 Wethouder geeft aftrap Praktijkpabo CHE in Rotterdam

Vanmiddag heeft Hugo de Jonge, wethouder van onderwijs van de gemeente Rotterdam, de Praktijkpabo van de CHE officieel geopend. De studenten die bij elkaar waren in het vergadercentrum van de PCBO in Rotterdam werden door de wethouder via een FaceTime-verbinding toegesproken. De wethouder, die zelf een onderwijsachtergrond heeft, heette hen niet alleen welkom, maar benadrukte ook het belang van de keuze van de studenten: een jonge stad als Rotterdam heeft veel behoefte aan goed opgeleide leerkrachten die het verschil kunnen maken in de levens van kinderen. “Het is goed dat jullie in Rotterdam zijn”, zei hij, “want juist daar is de behoefte aan leerkrachten met hart voor het vak heel groot”.

De Praktijkpabo is een nieuwe leerroute vanuit de CHE waarbij studenten studeren in de praktijk en via een elektronische leeromgeving. Eén dag in de week volgen zij colleges in Ede.
Nadat de wethouder de studenten had toegesproken, telde hij af, waarna de studenten gezamenlijk symbolisch het lint doorknipten waarmee de start van de Praktijkpabo een feit was. Vervolgens werd de champagne ontkurkt en kon er getoost worden op de start van de Praktijkpabo.

Lees hier meer over de Praktijkpabo.

Foto: wethouder en studenten trappen af met Praktijkpabo CHE in Rotterdam