Evita van Roest
  • Evita Roest

Evita Roest

Student SPH

 
Nicole van Roekel 1 okt

Nicole van Roekel

Student Communicatie

 
Jorre van Geerenstein 1 okt
  • Jorre van Geerenstein

Jorre van Geerenstein

Student Bedrijfskunde MER

 

19 maart 2015 Stimenz kiest voor Christelijke Hogeschool Ede bij opleiden van 110 Sociaal Werkers

Welzijnsorganisatie Stimenz en de Christelijke Hogeschool Ede hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend voor een scholingstraject voor 110 medewerkers van Stimenz (voortgekomen uit een fusie van welzijnsorganisatie Wisselwerk en maatschappelijke dienstverlener MD Veluwe). De CHE gaat de agogisch medewerkers van Stimenz trainen voor hun nieuwe rol als generalistisch werker in het WMO-domein.

Met deze opleiding kunnen de sociaal werkers van Stimenz beter invulling geven aan hun veranderde opdracht. Zij worden toegerust om te werken binnen multidisciplinaire wijkteams en/of in nieuwe samenwerkingsverbanden die binnen de negen Veluwse gemeenten waar Stimenz werkzaam is vorm krijgen. Ondernemerschap, netwerken, activeren van burgers en hun omgeving (juist ook de moeilijk bereikbare groepen) zijn centrale thema’s. Het traject is gebaseerd op de uitkomsten van de door de CHE ontwikkelde digitale competentiescan onder de medewerkers van Stimenz.

Stimenz-bestuurder Greet Bouman over de opleiding: “Het is van belang om de samenvoeging van nulde en eerste lijn in Stimenz vakinhoudelijk te ondersteunen zodat de medewerkers toegerust zijn voor hun nieuwe functie in het sociale domein: een brede welzijnsfunctie waarin nabijheid, creativiteit, innovatie en activering belangrijke kwaliteiten zijn. Hierin investeert Stimenz bijzonder graag en dit scholingstraject sluit hier goed op aan”.

De opleiding start in april 2015 en wordt verzorgd vanuit het Instituut Sociale Innovatie, onderdeel van Transfer Sociale Studies binnen de CHE. Het instituut richt zich op het ondersteunen en opleiden van welzijnswerkers in een sterk veranderend werkveld. Het scholingstraject is mede mogelijk gemaakt door de stimuleringsregeling ‘De Krachtige Welzijnswerker’ van het FCB, de organisatie die de branche zorg en welzijn faciliteert bij leer- en innovatievraagstukken.