Evita van Roest
  • Evita Roest

Evita Roest

Student SPH

 
Nicole van Roekel 1 okt

Nicole van Roekel

Student Communicatie

 
Jorre van Geerenstein 1 okt
  • Jorre van Geerenstein

Jorre van Geerenstein

Student Bedrijfskunde MER

 

24 oktober 2011 Staatssecretaris Zijlstra bezoekt Christelijke Hogeschool Ede

Halbe Zijlstra, staatssecretaris van Onderwijs, bezoekt op woensdagmorgen 26 oktoberde Christelijke Hogeschool Ede (CHE). Tijdens zijn bezoek staan de ontwikkelingen in het hbo centraal. De staatssecretaris bezoekt de Academie Sociale Studies. Ook bespreekt hij destrategische agenda van de CHE en de redenen waarom de CHE al jaren de beste hogeschool van Nederland is volgens de Keuzegids Hoger Onderwijs.

De staatssecretaris is geïnteresseerd in het kwaliteitsonderwijs van de CHE en neemt een kijkje in de keuken van de Academie Sociale Studies die met haar opleidingen een nr. 1 positie inneemt. Hoewel de academie de afgelopen jaren een flinke groei doormaakte, wist zij de kwaliteit te waarborgen en de studenttevredenheid hoog te houden. In de net uitgekomen Keuzegids Hoger Onderwijs 2012, staan beide opleidingen wederom aan de top.

Zijlstra gaat in gesprek met studenten en docenten over de opleidingen Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) en Maatschappelijk Werk & Dienstverlening (MWD). Daarnaast bespreekt hij het onderwijs in het licht van de onderwijsvisie en de externe ontwikkelingen. Ook de verbinding met het werkveld komt uitgebreid aan bod. De academie heeft met het Lectoraat Jeugd en Gezin, de Master Contextuele Hulpverlening en een uitgebreide tak voor nascholing veel verbinding met onderzoek en werkveld.

Bij een deel van het programma zijn ook de heer R.C. Robbertsen (voorzitter Raad van Toezicht en Commissaris van de Koningin te Utrecht) en mevrouw ter Horst (voorzitter HBO-raad) aanwezig.