Evita van Roest
  • Evita Roest

Evita Roest

Student SPH

 
Nicole van Roekel 1 okt

Nicole van Roekel

Student Communicatie

 
Jorre van Geerenstein 1 okt
  • Jorre van Geerenstein

Jorre van Geerenstein

Student Bedrijfskunde MER

 

02 maart 2016 Scores CHE-Masters Keuzegids 2016 bekend

Op woensdag 2 maart heeft de Keuzegids de scores voor alle Nederlandse masteropleidingen bekendgemaakt. De Christelijke Hogeschool Ede biedt vier masters aan en kan wederom rekenen op goede beoordelingen.

Topopleiding Educatie
In het domein educatie werkt de CHE samen met andere hogescholen. De master Educational Leadership wordt aangeboden door Penta Nova, een samenwerkingsverband tussen zes hogescholen, waar de CHE er één van is. Deze scoort met 70 punten een eerste positie op de ranglijst. Ook de master Leren en Innoveren is een samenwerking; tussen VIAA, Driestar en de CHE. Deze master is met een score van 78 punten uitgeroepen tot topopleiding. Deze master blinkt volgens de Keuzegids uit in kwaliteit van de docenten, wetenschappelijke vorming en communicatie. Ook de inhoud en praktijkgerichtheid van de opleiding worden goed beoordeeld.

De master Leren en innoveren richt zich op ervaren leraren die zich binnen de school meer bezig willen houden met onderwijsvernieuwing en beleid. Docenten leren te analyseren welke problemen en wensen er zijn in het onderwijs en hoe die het beste kunnen worden aangepakt. De masteropleiding is bedoeld voor leraren uit alle sectoren van onderwijs. Meer informatie over deze master: www.masterli.org.

 

Master Contextuele Hulpverlening
Ook de master Contextuele Hulpverlening krijgt een goede beoordeling. Studenten zijn tevreden over de inhoud, praktijkgerichtheid en wetenschappelijke vorming in de opleiding en vinden bovendien de docenten prettig. Deze master is uniek in Nederland en heeft geen andere aanbieders. Studenten ervaren vooral de aandacht voor het kritisch lezen van publicaties en het aanleren van methoden en technieken als positief.

 

Voor de master Leraar Godsdienst is de onderzoeksgroep te klein om tot een goed onderbouwde score te komen.

 

 

 

CHE Masters

Score

Opmerking

Contextuele Hulpverlening

68

 

Educational Leadership*

70

 

Leren en innoveren**

78

Topopleiding

Leraar Godsdienst

-

Te kleine onderzoeksgroep om score toe te kennen.

*Samenwerking van zes hogescholen: Marnix, hogeschool Leiden, Driestar, InHolland, Viaa en CHE.
**Samenwerking van drie hogescholen: Viaa, Driestar, CHE.

 

Bron: www.keuzegids.nl