Evita van Roest
  • Evita Roest

Evita Roest

Student SPH

 
Nicole van Roekel 1 okt

Nicole van Roekel

Student Communicatie

 
Jorre van Geerenstein 1 okt
  • Jorre van Geerenstein

Jorre van Geerenstein

Student Bedrijfskunde MER

 

07 september 2015 Praktijkpabo CHE start in Rotterdam

Een groep studenten van de opleiding Leraar Basisonderwijs - bekend als de Pabo - van de CHE start deze week met een nieuwe innovatieve opleidingsvariant vanuit Rotterdam. Deze zogenaamde Praktijkpabo stelt ‘meteen doen in de praktijk’ en zelfstandig studeren centraal. Eén dag in de week volgen deze studenten colleges in Ede. Twee dagen in de week zijn de studenten in de basisschool om daar in de praktijk opgeleid te worden.

Voor studenten die wonen in de regio Rotterdam-Dordrecht, daar willen studeren en doorzettingsvermogen hebben, is dit een ideale variant om opgeleid te worden tot leraar basisonderwijs.

Vraag naar christelijke leerkrachten
De verwachting is dat er in de komende jaren een flinke behoefte zal bestaan aan leraren die op deze manier zijn opgeleid. Emile van Velsen, directeur van de academie Educatie: “Bij onze partnerscholen proefden we de behoefte om toekomstig personeel zelf op te leiden. In de vorm van de Praktijkpabo komen we daaraan tegemoet, doordat zowel de basisschool als de academie Educatie van de CHE zijn verantwoordelijkheid heeft in deze opleiding. Studenten uit het westen van Nederland hebben op deze manier de kans om, ondanks de afstand, hun bul te verwerven op de CHE. De basis voor hun opleiding is gelegen in de, voor Nederland unieke, lerareneed, die studenten na hun afstuderen afleggen.

 

Kwaliteit en identiteit
De CHE vindt het belangrijk dat aankomende leerkrachten stevig in de schoenen staan als professional en dat zij hun geloof handen en voeten kunnen geven in de klas. De opleiding Leraar Basisonderwijs wil studenten zo opleiden dat ze oog hebben voor ieder kind en ze hen optimaal begeleiden in hun ontwikkeling. Naast de Praktijkpabo is het ook mogelijk om de opleiding Leraar Basisonderwijs in voltijd of deeltijd te volgen aan de CHE.

 

Studiejaar 2016/2017
Ook in studiejaar 2016/2017 start de Praktijkpabo met  een nieuwe lichting studenten. Geïnteresseerden zijn welkom op een van de Open Avonden op verschillende basisscholen en op de Open Dag in Ede op zaterdag 7 november 2015 (10.00-15.00 uur). Meer informatie en de data van Open Avonden op de basisscholen zijn te vinden op www.che.nl/praktijkpabo.